• Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele de la Australian Open
  • El a trecut în 4 seturi de Alexander Zverev
  • În semifinale, sârbul va juca împotriva lui Aslan Karatsev, primul jucător care ajunge în „careul de ași” al unui Grand Slam la debut, în era Open

Liderul mondial ATP, Novak Djokovic, s-a calificat marţi în semifinala de la Australian Open, după ce a trecut în 4 seturi de Alexander Zverev, scor 6-7, 6-2, 6-4, 7-6. Djokovic se va confrunta în penultimul act al turneului cu revelaţia competiţiei, rusul Aslan Karatsev, venit din calificări.

Alexander Zverev (7 ATP) nu a rezistat decât un set în faţa liderului mondial Novak Djokovic în sferturile de finală ale Australian Open.

Sârbul a pierdut primul set la tiebreak, dar a revenit apoi şi a câştigat următoarele două. În setul 4, Zverev a început mai bine şi a luat un prim break, recuperat însă de sârb. Cei doi au dus setul la tiebreak, în care şi-au câştigat punctele pe serviciu, până la 6-6, când Djokovic a luat primul minibreak şi imediat apoi setul şi meciul.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Djokovic s-a calificat în semifinale, unde îl va întâlni pe rusul Aslan Karatsev (27 ani, 114 ATP), care l-a eliminat marţi dimineaţă pe Grigor Dimitrov.

Aslan Karatsev este primul jucător care ajunge în „careul de ași” al unui Grand Slam la debut, în era Open. El a venit din calificări și ocupă locul 114 ATP