• Afacerile de familie merg bine, în ciuda pandemiei
  • Păstrarea afacerii în familie este un scop foarte important pentru mulți
  • Cifra de afaceri a business-ului soților Cupcea în 2020: 1,6 milioane de lei

Proprietarii afacerilor de familie sunt optimiști. 86% dintre ei spun că vor reveni la cifra de afaceri pe care o aveau înainte de pandemie până la anul, o arată datele „Family Business Survey”.

Dar cu toții recunosc că a fost un an greu. 20% dintre ei au băgat bani în plus în afacere pentru a o ține deschisă. Pentru 82% dintre ei, afacerea reprezintă bunul cel mai de preț. Angela Cupcea are două magazine cu produse moldovenești pe care le gestionează împreună cu soțul său.

Angela Cupcea, proprietar magazin Basarabia: „Suntem practic împărțiți, fiecare gestionează câte un magazin. Dintotdeauna ne-am dorit să facem ceva al nostru, am lucrat foarte mulți ani, și eu și soțul, în sistemul bancar. Acum chiar este o plăcere pentru că mă dedic trup și suflet și poate datorită acestui fapt avem și rezultatele pe care le avem.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Angela este optimistă și speră că afacerea va rezista încă 15 ani. Așa că visează că va lăsa afacerea moștenire copiilor.

Angela Cupcea, proprietar magazin Basarabia: „Deja situația, față de ce s-a întâmplat în primăvară – vară anul trecut, s-a schimbat. Deci este o tendință deja spre bine. Cam la începutul anului 2022 o să revenim. Cel puțin la moment este doar în familie și nici macar nu m-am gândit 1% că o să o vindem. Într-adevăr, o facem pentru a o putea lăsa moștenire.”