• Coreea de Nord și-a distrus biroul de legătură cu Coreea de Sud.
  • Armata Coreei de Nord ameninţă că este gata să intre în zona de graniţă demilitarizată cu Coreea de Sud.
  • Sora lui Kim-Jong-un a dat ordin armatei să se pregătească: „Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”.

Coreea de Nord şi-a distrus, într-o explozie, sediul Biroului de Legătură cu Coreea de Sud, din apropierea oraşului de frontieră Kaesong, anunţă oficiali sud-coreeni, scrie BBC.

Explozia s-a produs la doar câteva ore după ce armata Coreei de Nord a amenințat că vrea să ocupe zona demilitarizată de la graniţa cu Coreea de Sud. Biroul a fost renovat şi deschis în 2018, pentru ca cele două ţări să poată comunica.

Sora liderului nord-coreean, Kim Yo-jong, a spus zilele trecute că a cerut armatei să se pregătească: „Simt că este momentul să ne rupem de autorităţile sud-coreene. (…) Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”. Liderul militar a confirmat, marţi, precizând că „studiază planul de acţiune” pentru ca armata să fie trimisă în zonele demilitarizate.“. Ea a amenințat atunci că vrea să demoleze biroul, într-o „scenă tragică“.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Tensiunile dintre cele două ţări în zona graniţei există deja de mult timp, dar au fost amplificate de faptul că militanţi sud-coreeni ar fi paraşutat circa 50.000 de pliante de propagandă antiguvernamentală în Coreea de Nord.