• Coreea de Nord a respins miercuri oferta Coreei de Sud.
  • Coreea de Sud propusese să trimită o echipă de negociatori pentru a începe discuţiile.
  • Soluția era benefică pentru evitarea unei escaladări a tensiunilor de la graniţă şi pentru a încerca o reconciliere, scrie Reuters.

Agenţia de stat nord-coreeană, KCNA, a anunţat, miercuri, la o zi după ce Coreea de Nord a aruncat în aer biroul comun de legătură cu vecinii de la Sud, că Phenianul a refuzat oferta de pace a Coreei de Sud. Mai mult, se pare că liderii de la Phenian vor trimite trupe la frontiera de sud.

Refuzul Coreei de Nord de a primi pentru discuţii trimişii de la Seul reprezintă o lovitură dură primită de preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, care încearcă o reconciliere durabilă cu Nordul.

De asemenea, ar putea complica eforturile preşedintelui american Donald Trump de a convinge Phenianul să renunţe la programele sale nucleare, mai ales că Washingtonul are în prezent probleme interne mult mai presante decât Coreea de Nord.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Luni, Moon s-a oferit să-i trimită pe consilierului său pe probleme de securitate naţională, Chung Eui-yong şi şeful serviciilor de spionaj, Suh Hoon, să poarte discuţii cu oficialii de la Phenian. Dar KCNA a anunţat că Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a respins propunerea considerată „lipsită de tact şi sinistră”.