• România primește o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech.
  • AstraZeneca poate fi folosit doar de cei care au mai puţin de 55 de ani.
  • Marea Britanie a folosit vaccinul AstraZeneca pentru toate categoriile de vârstă.
  • Cercetătorii de la Oxford au concluzionat că eficacitatea vaccinului de la AstraZeneca după o singură doză este mai mare decât cea a vaccinului Pfizer.

Mâine soseşte în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, cu peste 200.000 de doze. 

Este cea mai mare tranşă de Pfizer pe care am primit-o până acum. Am primit un milion şi jumătate de doze de vaccin Pfizer, care pare a fi serul preferat al românilor.

Alice Stroescu, corespondent Aleph News: „Teoretic, nu putem alege vaccinul cu care să ne imunizăm. Dar putem alege când să ne programăm, ca să ne putem vaccina cu Pfizer. Ieri s-au deschis 156 de mii de locuri în platforma de programare, azi mai erau doar zece mii. Pentru vaccinul AstraZeneca s-au deschis locurile în platformă pe 10 februarie şi de atunci sunt sloturi deschise în mod constant. E drept, AstraZeneca poate fi folosit doar de cei care au mai puţin de 55 de ani. Dar, chiar şi aşa, tot numai 122.000 de oameni s-au vaccinat în două săptămâni”.

Recomandări

IOHANNIS: RO E ÎNTR-O SITUAȚIE COMPLICATĂ
CARE E SOARTA TIKTOK
PSD SE RETRAGE DIN COALIȚIE
NETANYAHU DISCUTĂ PACEA
BOOTS ON THE GROUND
JURNALISM (IN)DEPENDENT

Ultimul sondaj care a fost făcut în privinţa încrederii în vaccinuri arată că, oricum, serul de la AstraZeneca era pe locul 3, cu 38,5% cu multă sau foarte multă încredere. Dacă adaugi la asta că a fost restrânsă categoria de vârstă când a fost aprobat vaccinul, am putea înţelege de ce nu este foarte mare cererea.

Marea Britanie a folosit vaccinul AstraZeneca pentru toate categoriile de vârstă. Iar cercetătorii de la Oxford au concluzionat că eficacitatea acestui ser după o singură doză este mai mare decât cea a vaccinului Pfizer. Şi că este mai eficient pentru cei de peste 70 de ani. Datele oficiale de săptămâna trecută arată că mortalitatea celor de peste 75 de ani a scăzut cu 40%, iar a celor de mai puţin de 65 de ani a scăzut cu doar 23%.