• Numărul de cazuri de coronavirus este din ce în ce mai ridicat
  • Medicul Adrian Marinescu atenționează că situația ar putea deveni mai gravă în următoarele săptămâni
  • Ținând cont de actuala situație epidemiologică, este posibil ca la vară să nu fie posibile evenimentele

Suntem în a treia zi consecutivă cu incidența de peste 3 infecții la mia de locuitori în București. Comitetul Municipal s-a întrunit dimineață la prefectură și a decis că din noaptea asta, se închid restaurantele și teatrele în interior.

Numărul de cazuri tot mai ridicat și cifrele internărilor la ATI îngrijorează.

Creșterile sunt de ceva vreme, nu a fost o creștere exponențială, dar a crescut constant. Vorbim de formele severe, 20% înseamnă forme severe și critice. Teoretic ar trebui să facem mult mai rapid vaccinarea, lucru care se și întâmplă, dar depinde de tranșe și de felul în care acestea vin. Nu doar România hotărăște. Este important ca vaccinarea să se facă mult mai repede mai ales pentru persoanele vulnerabile pentru că riscul este de a face forme severe. Persoanele vulnerabile sunt ținta. Aceste persoane merg dintr-o zonă în alta. Este greu“, explică Adrian Marinescu.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Medicul atenționează că situația ar putea deveni mai gravă în următoarele săptămâni: „Faptul că e o creștere de la o zi la alta poate să vină și o situație mai grea, după două-trei săptămâni de acum. 20% dintre pacienți au nevoie de internare. În momentul în care avem la nivelul Bucureștiului 1000 de infectări înseamnă că 20% vor avea nevoie de internare“.

În ceea ce privește elevii care nu mai poartă mască la orele de sport, Marinescu crede că „e o măsură corectă pentru că, este evident, atunci când desfășori o activitate fizică nu e bine să porți masca. Nu e corect din punct de vedere medical. Vom găsi variante mai ales pentru cei mici să stea în aer liber“.

Cum vor arăta evenimentele la vară

Ținând cont de actuala situație epidemiologică, este posibil ca la vară să nu fie posibile evenimentele: „Este mai greu de crezut că vor fi posibile. Ce este important e ca în perioada care urmează – următoarea lună probabil -, care va fi complicată trebuie să găsim un echilibru. În momentul în care aveți 25% din populație vaccinată începe să se vadă scăderea presiunii la Sectorul medical. Să sperăm că undeva în vară lucrurile vor fi mai echilibrate“.