• Corina Crețu crede că este o femeie puternică în politică
  • Arma Corinei Crețu în negocieri este folosirea argumentelor

La fotbal și la politică se pricepe toată lumea. Cu toate astea, politicienii sunt huliți de majoritatea. Pe ea nu a speriat-o asta. E politician, e hotărâtă și toată viața a apărat onoarea. Corina Crețu a ajuns de la Fabrica de Mașini-Unelte Blaj să conducă politica de dezvoltare a 28 de state membre UE.

Iar drumul nu a fost unul ușor, dar nu s-a oprit niciodată, pentru că știa că în cele din urmă își va găsi menirea. „Încet-încet, așa, fără să-mi dau seama. Am vrut să devin ziarist. Întotdeauna ne întrebăm care este vocația noastră, destinul nostru pe acest pământ. Acela de a face bine. Acest lucru l-am urmărit și când am fost ziaristă, și acum“, spune europarlamentarul Corina Crețu.

Politica ostilă, cu lupte murdare, a călit-o, dar nu i-a șters feminitatea. Recunoaște că își mai folosește, uneori, farmecul în timpul unor negocieri.

Chiar dacă am fost firavă la un moment dat, viața m-a călit. Sunt o femeie puternică, de fapt, în politică. Eu nu cred că există o incompatibilitate între feminitate și politică. În negocieri din acestea care nu au miză, sigur, îți mai folosești (n.r. farmecul)“, spune Corin Crețu.

România este o țară cu foarte multe prejudecăți când vine vorba despre locul femeii în societate. Mai avem de lucrat la capitolul egalitate de șanse, o recunoaște chiar ea.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE

În România anului 2021 avem o singură femeie ministru. România ar arăta altfel cu mult mai multe femei. Sunt mai pacifiste, sunt mai aplecate către problemele sociale“, spune Corin Crețu.