• Maira şi Melissa, poliţiste în Canada, şi-au luat concediu un an să călătorească
  • Timp de 4 ani au strâns peste 73.000 de euro, iar în septembrie au pornit la drum
  • Călătoria pe timp de pandemie este dificilă şi mai costisitoare

Te-ai încumeta să-ţi iei un an liber de la muncă să călătoreşti? Maira şi Mellisa sunt poliţiste în Toronto, Canada. Ele au avut curajul.

Timp de patru ani au economisit 20% din salariu, au strâns peste 73.000 de euro şi au pornit la drum în septembrie. Însă călătoria pe timp de pandemie este plină de surprize. Intenţionau să meargă în America de Sud, Thailanda, Cambodgia şi Australia. Dar totul a fost dat peste cap şi au ajuns în alte locuri, printre care şi Aruba.

Maira Skuja, turistă: „Primele două luni am călătorit prin ţara noastra, până în Vancouver. Apoi am ajuns în Africa. Am pornit din Maroc, apoi Egipt. Apoi am zis, unde am putea merge? Tanzania. Şi aşa am ajuns aici.”

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

E important să te uiţi tot timpul pe site-urile Guvernelor ţării în care călătoreşti, dar şi a celei pe care o tranzitezi. La plecare din Aruba, cele două au stat în carantină 14 zile. Maira îţi spune că totul este acum mai scump, iar călătoria lor ar putea fi scurtată din această cauză.

Din Zanzibar, Mellisa şi Maira vor pleca în Kenya 20 de zile.

Maira Skuja, turistă: „Totul se schimbă în fiecare zi. Ori eşti pe o lista roşie, sau verde şi poţi pleca. Majoritatea vizelor cer data plecării, eşti urmărit. Oare poţi călători aici? Ţara ta are voie? Au băgat şi aceste teste PCR. Cerute pentru unele ţări, pentru altele nu.”