• În perioada 29 martie-28 aprilie, părinții pot depune cererile de înscriere la școală
  • Copiii mai mici de șase ani nu mai sunt evaluați, la înscrierea la școală
  • Evaluați vor fi doar copiii care vin din străinătate sau nu au mers la grădiniță

De astăzi, școlile afișează numărul de clase pregătitoare alocate și își prezintă planul de școlarizare. Cel mic nu mai are nevoie de evaluare psihosomatică, chiar dacă la finalul lunii august nu va avea șase ani împliniți.

Care sunt modificările legislative pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

Înscrierile pentru clasa pregătitoare au două etape. Începând de astăzi, toate unitățile școlare vor afișa circumscripțiile școlare, planul de școlarizare propus și numărul de clase pregătitoare alocate.

În perioada 29 martie – 28 aprilie, se poate trimite o cerere de înscriere către școala pe care fiecare părinte o dorește pentru copilul său.

Recomandări

AȘA, XI?
FLORENȚA COMBATE TURISMUL
TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE
F1 LA MONACO
ISRAELUL DISTRUGE
UNDE MERGI AZI?

În premieră, modificările aduse de Ministerul Educației prevăd că părinții nu vor mai putea să-și înscrie copiii la învățătorul dorit, repartizarea acestora se va face aleatoriu. O altă modificare vizează numărul maxim de elevi dintr-o clasă.

Când vor fi afișate rezultatele finale

În perioada 10-11, Comisia Națională va procesa toate cererile depuse cu ajutorul aplicației online. Apoi, copiii vor fi repartizați la școala de circumscripție. Apoi, în perioada 11-18 mai, aceste cereri vor fi analizate și la nivelul școlilor. Iar în data de 20 mai, fiecare școală va afișa candidații admiși în clasa pregătitoare și locurile libere rămase.

A doua etapă de înscriere va fi în perioada 21-30 mai. Părinții ai căror copii nu au prins un loc la școala unde au făcut solicitarea, pot opta pentru alte unități de învățământ. Pe 4 iunie vor afla exact care sunt listele finale cu elevii înscriși în calasa pregătitoare.