• Pentru a-l împiedica pe un șofer să urce beat la volan, magistrații au decis confiscarea maşinii acestuia.
  • Anul trecut, bărbatul a fost găsit de poliţişti la volanul maşinii sale cu o alcoolemie de 2,44 la sută în sânge.
  • Măsura a fost luată după ce din documentele medicale a reieşit că pensionarul în cauză suferă de etilism cronic.
  • Instanţa a reţinut în favoarea lui vârsta de 70 de ani, constatând însă că etilismul cronic şi insistenţa cu care s-a încăpăţânat să conducă.

Judecătorii ieșeni au luat măsură radicală în privința unui șofer care nu se oprea din băut. Pentru a-l împiedica să urce beat la volan, magistrații au decis confiscarea maşinii bărbatului.

Măsura a fost luată după ce din actele depuse la dosarul acestuia de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului a rezultat că omul, care are 70 de ani, suferă de etilism cronic, informează Ziarul de Iași.

La data de 15 septembrie 2020, bărbatul din localiatea Holboca s-a apucat să bea încă de dimineaţă. După ce a consumat 2,5 litri de bere, s-a urcat la volanul autoturismului său şi s-a îndreptat spre Iaşi, împreună cu partenera sa de viață. La ora 11:00, bărbatul era înapoi acasă, unde s-a apucat să bea ţuică şi bere.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În jurul orei 17:00, el a plecat iar spre Iaşi. La întoarcere, omul s-a oprit și a mers în două baruri, unde a consumat vodcă. La ieşirea din ultimul bar, bărbatul a încercat să se urce la volan, dar a căzut lângă maşină. Următoarea încercare avea să fie încununată de succes.

Dornic să meargă acasă, omul a reuşit să parcurgă câţiva metri şi, după ce era să lovească un pieton, a acroşat într-o parcare. Speriat, pietonul a chemat poliţia.

Oamenii legii au descoperit că bărbatul avea o alcoolemie de 2,44 în sânge. Chemat a doua zi la Poliţia Rutieră, bărbatul nu s-a prezentat. Poliţiştii l-au găsit acasă, sub influenţa băuturilor alcoolice, iar concubina sa le-a mărturisit că acesta are obiceiul să bea zilnic.

Supus unei expertize medico-legale, bărbatul a fost descoperit cu mai multe afecţiuni, inclusiv etilismul cronic.