• Cercetători de la Yale şi Leeds au o nouă teorie pentru apariţia vieţii
  • Fosforul transportat de minerale a fost eliberat pe Terra la impactul fulgerelor
  • În trecut, 5 miliarde de fulgere loveau Terra pe an, de 10 ori mai mult ca acum

Oamenii de ştiinţă nu au încetat să caute un răspuns ştiinţific al apariţiei formei de viaţă pe Pământ. După Big Bang, acum există o nouă teorie legată de fulgere.

Un nou studiu realizat de cercetători de la universităţile Yale şi Leeds vine cu o nouă explicaţie pentru apariţia vieţii. Ei au descoperit că fulgerele din urmă cu miliarde de ani au declanşat apariţia fosforului. Astfel s-a ajuns la crearea biomoleculelor.

Oamenii de ştiinţă spun faptul că fosforul nu era accesibil atât de uşor şi era ascuns în mineralele insolubile de pe suprafaţa pământului. Iniţial, cercetătorii au crezut că fosforul a fost eliminat de meteoriţii care au căzut pe planeta noastră acum 3.5 – 4.5 miliarde de ani însă numărul acestora era mult prea mic.

Recomandări

PSD SE RETRAGE DIN COALIȚIE
BOLOJAN: ÎI VA COSTA MULT PE ROMÂNI
AUR ESTE GATA SĂ-ȘI ASUME GUVERNAREA
IOHANNIS: RO E ÎNTR-O SITUAȚIE COMPLICATĂ
PUTIN VORBEȘTE CU PRESA
ROMÂNII NU MERG ÎN VACANȚE

O altă teorie este aceea că fosforul a fost transportat în minerelale denumite fulgurit care au apărut la impactul fulgerului cu suprafaţa terestră.

Cercetătorii au simulat pe calculator activitatea fulgerelor de acum 4.5 miliarde de ani. În fiecare an, până la 5 miliarde de fulgere loveau planeta. În comparaţie cu 560 de milioane, în prezent.

Numărul mare al acestora ar fi putut transporta o cantitate suficientă de fosfor care să favorizeze apariţia ADN-ului şi a ARN-ului.