• „A huidui o ambulanţă mi se pare de neînţeles”, susţine Ştefan Lazăr, medic la Spitalul Victor Babeş.
  • Acesta le cere protestatarilor să pună în balanţă masca şi sufocarea, „unul dintre cele mai îngrozitoare moduri de a muri”.

„Din ce în ce mai mult tindem să fim trataţi cum eu zic că nu merităm şi foarte multă lume din ţara asta ştie că nu merităm asta. A huidui o ambulanţă mi se pare de neînţeles. Noi ne vom face treaba, dar ideea este că în momentul ăsta o facem cu extrem de mare dificultate. Ne vin pacienţi în insuficienţă respiratorie severă pe care nu putem să-i manageriem că nu mai avem unde şi începem să sunăm de la un spital la altul. Ca şi medic de gardă poate jumătate din timpul pe care-l alocăm îl alocăm telefoanelor pentru aceşti oameni şi gândiţi-vă că facem chestia asta practic zilnic şi cu toţii”, a spus Ştefan Lazăr, într-o conferinţă de presă organizată marţi la Ministerul Sănătăţii.

Acesta susţine că „bruiajul ăsta care ne înconjoară ne face ca această menire să ne-o facem din ce în ce mai dificilă”.

El are un mesaj pentru protestatari.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Le cer celor care spun că masca este un lucru rău să pună în balanţă această mască cu sufocarea, asta păţesc oamenii ăştia. E unul dintre cele mai îngrozitoare moduri de a muri”, a mai spus el.

Medicul a explicat că acesta este rolul restricţiilor impuse: să protejeze populaţia.