• Spectacol pe străzile din Iaşi pentru unii, proteste pentru fermieri
  • Ieri a avut loc al treilea protest, următorul fiind promis la Guvern
  • 120 de membri ai Asociaţiei Grânarii cer despăgubiri pentru calamităţi

Aproximativ 30 de agricultori şi 80 de tractoare au protestat, pe străzile din Iași, împotriva Guvernului. Organizatorii marşului cer despăgubiri pentru calamităţile culturilor din primăvara anului 2020 şi întârzierea plăţii procentului rămas de plată pentru culturile de toamnă din anul 2019.

„Suntem în situaţia în care culturile agricole din primăvara anului trecut nu s-au acordat despăgubiri, despăgubiri care fuseseră promise de către Ministrul Agriculturii, domnul Oros.”, a declarat Emil Bălteanu, președinte al Asociației Grânarii.

A fost al treilea prostest şi cel mai vizibil. Primul a fost pe 4 martie, la Iaşi, şi al doilea pe 24 martie, la Bucureşti, în faţa Guvernului. Asociaţia Grânarii numără 120 de membri fermieri din judeţele Iaşi, Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi şi Buzău, care lucrează o suprafaţă de peste 450.000 de hectare.

Recomandări

ROUTH A LĂSAT BILETE
STARE DE URGENȚĂ ÎN ISRAEL
SUA IMPUNE RESTRICȚII
BEC ÎL AMÂNĂ PE IOHANNIS
274 DE ZILE PE MARE
NOUA ORDINE MONDIALĂ

Printre cei prezenţi la proteste este şi Cristian Stoica. El deţine o fermă de 50 de hectare în comuna ieşeană Gropniţa.

„Ne-am alocat timp şi resurse pentru a veni astăzi la Prefectură şi a transmite mesajul nostru. Vrem aceste despăgubiri care au fost promise şi de care avem foarte mare nevoie.”, a precizat Cristian Stoiuca, director Ferma „La Bunici”.