• Vaccinul Pfizer a dovedit o eficienţă de aproape 92% după şase luni, potrivit unui studiu
  • Vaccinul Moderna produce anticorpi chiar și după şase luni de la administrare

Vaccinurile Pfizer şi Moderna reduc cu 80% riscul de infectare cu noul coronavirus după prima doză și cu 90% după rapel. Așa spune cel mai recent studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite.

Dar care este situația în viața reală? Bogdan Grădinaru, un bucureștean de 36 de ani, a făcut un experiment pe pielea lui. Când copiii și soția s-au îmbolnăvit de COVID, nu s-a izolat de ei. Se vaccinase cu o lună înainte și a vrut să testeze eficacitatea serului. Nu s-a contaminat.

„M-am expus total ca să văd dacă vaccinul are efecte pozitive sau nu. Din trei în trei zile mi-am făcut teste rapide pentru a vedea dacă îl iau sau nu-l iau, mi-au ieșit toate trei negative. Deci ce pot să spun, din experiență proprie, deci vorbesc doar din experiență proprie, că vaccinul pe care l-am făcut, are efecte pozitive”, a spus Bogdan Grădinaru.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Medicul infecționist Adrian Marinescu confirmă experimentul lui Bogdan. Cine se vaccinează are șanse mari să scape necontaminat de virusul care îi infectează familia.

„Vaccinul în sine nu împiedică pătrunderea virusului în căile respiratoria, fiind vaccinat să fie redusă multiplicarea virusului și atunci practic putem spune că el dispare mai repede decât la cel care nu este vaccinat”, a declarat medicul Marinescu.