• Elevii au depus o scrisoare, către preşedinte, pentru prelungirea anului şcolar
  • Mari Gheorghe: “Ne dorim să fim la standardele europene“
  • „Rata de alfabetism funcţional din România este de 44%“

România nu se mai vrea corigentă la educație. Mai mulți membri ai Asociației Elevilor din București și Ilfov s-au adunat, astăzi, la Palatul Cotroceni, pentru a depune o scrisoare adresată președintelul Klaus Iohannis. Ei susțin că asta este o mișcare prin care își cer drepturile – vor prelungirea anului școlar.

Dorim să inițiem un proiect legislativ prin care să reglementăm numărul de zile de școală într-un an calendaristic“, spune Marinescu Alexia, membru AEBI.

Mari Gheorghe, vicepreședintele asociației, îți spune că România nu stă bine la capitolul educație. Iar asta i-a făcut pe elevi să ia măsuri.

“Ne dorim sa fim la standarde europene, iar România este o țară codașă, când vorbim de numărul zilelor de școală pe care le mergem propriu-zis la școală. Ne dorim și egalitate dintre liceele tehnologice și cele teoretice, pentru că, cele tehnologie, în fiecare an, au mai multă școală, deoarece au practica la final de an“, spune Mari Gheorghe, vicepreședinte AEBI.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

“Avem 44% rata de analfabetism funcțional și dorim să schimbăm asta“, precizează și Antonio, membru AEBI.

România este una dintre țările europene cu cele mai puține zile de școală din Europa, alături de Malta și Albania – în jur de 165. La polul opus se află Danemarca și Italia, cu 200 de zile de școală într-un an școlar. Analiza a fost făcută pe anul în curs de Agenția Executivă pentru Educație a Comisiei Europene.