- A fost prinț și duce – dar niciodată rege.
- Prințul Philip s-a născut în Grecia, din care familia sa a fost exilată din țară când era copil.
- Un bărbat care se căsătoreşte cu o regină nu poate fi mai mult decât Prinţ Consort.
- Titlul de Rege îi revine doar unui monarh care moşteneşţe tronul.
Moartea prințului Philip pune din nou întrebarea: De ce nu a fost numit niciodată rege? Se pare că motivul e o regulă mai veche a monarhiei britanice: titlul de rege poate fi dat doar celui care moștenește tronul. Asta înseamnă că soțul reginei nu poate fi mai mult decât Prinţ Consort, scrie New York Post.
Advertisment
Cunoscut doar sub numele de Duce de Edinburgh, Philip a devenit prinț în 1957, când soția sa, regina Elisabeta a II-a, i-a acordat titlul la un deceniu după căsătoria lor. Episodul a fost surprins în serialul Netflix, „The Crown” – hotărârea a fost luată după o dispută privind importanţa şi poziţia lui Philip în propria sa casă.
Ducele de Edinburgh, prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a murit la vârsta de 99 de ani.
Recomandări
Regina Elizabeth II şi prinţul Philip au patru copii – Charles, Prinţ de Wales, născut în 1948; principesa Anne, născută în 1950; Andrew, Duce de York, născut în 1960, şi Edward, Earl of Wessex, născut în 1964.
În 1939, Prinţul Philip al Greciei şi Danemarcei s-a înrolat în Marina britanică, iar după război a primit permisiunea regelui George VI să se căsătorească cu Regina Elizabeth.
Partenerii noștri