• Tesla a lansat a doua stație „Supercharger” din România
  • În 2020, peste 2000 de mașini electrice au fost înmatriculate în România
  • Elon Musk: Alimentarea va fi gratuită pentru noii cumpărători de modele 3 și Y

Elon Musk se gândește și la România. Tesla a deschis prima stație de tip „Supercharger” din București și pregătește alte stații în două orașe din țară.

Tesla deja a deschis o stație de încărcare „Supercharger” în Timișoara. Aceasta din București este a doua și are o încărcare cu o capacitate maximă de 250kW. Este amplasată în parcarea subterană a mall-ului Promenada și este funcțională 24 de ore din 24.

Conform spuselor lui Elon Musk, încărcarea va fi gratuită pentru noii cumpărători de Model 3 și Y. Tesla a mai postat pe site-ul oficial că următoarele stații de încăcare rapidă vor fi în Pitești și Sibiu.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
MAIA SANDU ÎȘI DONEAZĂ PREMIUL
FICO SCAPĂ DE PERICOL
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA

În 2019 s-au înregistrat 1.322 de mașini electrice Tesla, iar anul trecut numărul a ajuns la 2.111. Conform studiului celor de la Reveal Marketing Research, românii nu sunt obișnuiți încă cu utilizarea acestor vehicule. Rezultatele spun că 51% declară că ar lua în considerare să achiziționeze un vehicul hibrid. 28% își doresc să treacă la o mașină electrică. Iar doar 21% declară că vor rămâne la mașinile pe diesel sau benzină.