Ministrul Mediului Tánczos Barna a depus în Parlament un proiect de lege care prevede includerea personalului silvic, alături de poliţişti şi jandarmi, în categoria de personal pentru care ultrajul se sancţionează cu pedepse sporite.

Am luat decizia de a depune proiectul de lege împreună cu reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură – SILVA, în cadrul întâlnirii din 21 aprilie. Această modificare legislativă va conduce, alături de dotarea corespunzătoare a personalului de teren, la descurajarea actelor de agresiune asupra silvicultorilor. Aproape fără excepţie, toate actele de ultraj au loc în situaţii în care personalul silvic intervine în numele statului, pentru prevenirea infracţiunilor la regimul silvic“, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Conform acestuia, în ultimii ani, 6 pădurari au fost omorâţi de hoţii de lemn, iar peste 700 de silvicultori au fost atacaţi de infractori, suferind agresiuni şi vătămări corporale grave, ameninţări cu moartea, precum şi distrugerea unor bunuri.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Dacă proiectul va fi adoptat, pedepsele pentru cei care agresează personalul silvic vor fi majorate cu jumătate.

„Înăsprirea regimului sancţionator pentru ultrajul săvârşit împotriva personalului silvic va conduce, pe termen scurt, la descurajarea actelor de agresiune la adresa autorităţii statului, permiţând personalului de specialitate silvică să-şi îndeplinească atribuţiile într-un cadru mai sigur, iar pe termen lung, va contribui la scăderea infracţionalităţii la regimul silvic“, a mai spus ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.