• O adolescentă din Marea Britanie a murit din cauza unei septicemii, simțindu-se rău mai multe zile
  • Fata se afla într-un schimb de experiență la o școală din SUA
  • Adolescenta le-ar fi cerut profesorilor să vadă un medic, însă aceștia au refuzat
  • Cadrele didactice „au constrâns-o să meargă într-un tur al orașului deoarece nu o puteau lăsa singură”

Ana Uglow, în vârstă de 17 ani, elevă la Bristol Grammar School din Anglia, a murit la spitalul Mount Sinai West în 2019. Fata plecase într-un schimb de experiență în Washington, Philadelphia și New York, transmite BBC.

Ana le-ar fi spus profesorilor că ar putea avea o infecție și a cerut să vadă un medic cu două zile înainte de tragedie, însă cadrele didactice au refuzat.

Unul dintre profesori a recunoscut că Ana s-a plâns doar că se simte obosită și că are nasul înfundat, însă nu a cerut în mod direct să vadă un medic.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

Potrivit anchetei, Ana s-a prăbușit în camera ei de hotel în dimineața zilei de 19 decembrie 2019 și i-a fost declarat decesul după ce a ajuns la spital.

Profesorii „au ignorat-o”

Un raport al medicului legist a concluzionat că Ana, care locuia în zona Redland din Bristol, a murit de pneumonie bacteriană acută și sepsis.

Adolescenta avusese simptome asemănătoare răcelii, cu două zile înainte de plecarea în SUA, însă s-a simțit mai bine și a plecat la Washington pe data de 14 decembrie.

A doua zi, Ana i-a spus mamei sale că se simte „epuizată” și că a făcut un tur al Washingtonului cu elevi și profesori.

Într-o călătorie între Washington și Philadelphia, în ziua de 17 decembrie, Ana a sunat-o pe mama ei de mai multe ori în timpul drumeției din cauza îngrijorărilor că ar fi bolnavă. Cadrele didactice au anunțat-o pe femeie că dacă Ana se simte rău o vor duce la un medic.

„Nu mă voi ierta niciodată pentru că nu am insistat asupra lor și nu am cerut de urgență să vadă un medic”, și-a reproșat mama adolescentei.

Pe 18 decembrie, Ana i-a spus mamei sale că nu dormise și i-a întrebat pe profesori dacă poate sta în camera ei de hotel în acea zi, dar ei „au constrâns-o să meargă într-un tur al orașului deoarece nu o puteau lăsa singură”.

A doua zi, mama fetei a primit un telefon de la directorul școlii căreia i-a spus că Ana se afla într-o stare critică la spital. Ulterior, s-a declarat decesul fetei. Investigațiile încă continuă.