• Guvernatorul statului Ohio a anunțat că locuitorii care se vaccinează împotriva COVID-19 pot câștiga 1 milion de dolari
  • De la data anunțului, numărul persoanelor vaccinate a crescut și a ajuns la un record pentru ultimele trei săptămâni
  • Autoritățile sanitare din stat spun că anunțul și-a atins obiectivul

Autoritățile sanitare din statul Ohio, SUA, au declarat luni că peste 25.400 de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate vineri, la două zile după anunțarea loteriei, un număr record pentru ultimele trei săptămâni, relatează NBC News.

Guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, a anunțat pe Twitter că cei care se vaccinează împotriva COVID-19 se pot înscrie într-o loterie cu un câștig de 1 milion de dolari. Vaccinările pentru rezidenții cu vârste cuprinse între 30 și 74 de ani au crescut cu 6%, după ce timp de câteva săptămâni numărul imunizărilor era în scădere.

„Nu numai că ne-am atins obiectivul de creștere a gradului de conștientizare și interesul populației, dar am încetinit ceea ce a fost un declin constant și, la anumite grupe de vârstă, observăm o creștere din nou”, a declarat directorul de stat pentru sănătate Stephanie McCloud.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Locuitorii din Ohio cu vârste de peste 18 ani care au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19 pot intra în cursă pentru a câștiga unul dintre cele cinci premii de 1 milion de dolari. De asemenea, cei cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, care s-au vaccinat, pot câștiga una din cele cinci burse pentru studii la facultăți de stat sau private.