• Economisirea trebuie să fie direct proporțională cu creșterea veniturilor
  • Cu cât ai salariul mai mare, cu atât ar trebui să economisești mai mult
  • Trebuie să acumulezi economii care să îți permit să trăiești fără venituri între 3 luni și un an

Lipsa economiilor te face mai vulnerabil în situațiile neprevăzute cum ar fi șomajul, un faliment sau un deces în familie. Pandemia ți-a dovedit că nimic nu este sigur și gândul că ar trebui să economisești ți-a dat târcoale mai des.

Ponturi despre cum să îți pui banii deoparte

Economisirea trebuie să fie direct proporțională cu creșterea veniturilor. Dacă ai un salariu mic, să zicem 3.000 de lei, încearcă să pui deoparte lunar măcar 50 – 100 de lei. Cu cât ai salariul mai mare, cu atât ar trebui să economisești mai mult. Pentru a fi în siguranță financiară, trebuie să acumulezi economii care să îți permit să trăiești fără venituri între 3 luni și un an. Dacă reușești să te simți relaxat cu cât ai pus deoparte, poți chiar și sa investești din economii.

Alexandru Chirilă, directorul general al Profit Point, a discutat despre investiții la emisiunea „Ieși pe Plus”, realizată la Mediafax.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Piețele de capital, cel puțin pentru mine, reprezintă un vehicul investițional la început de drum mult mai accesibil românului de rând, decât piața imoniliară. Piața imobiliară este o piață foarte bună, dar care necesită resurse financiare foarte mari. O rutină în a investi, de exemplu, în indicele BET, ne poate aduce un randament anual de 10%. Casele de brokeraj din România acceptă conturi cu sume minime de 3.000 de lei, în care, ulterior, poți investi și 100 de euro, 200 de euro, 300 de euro”, a spus Alexandru Chirilă.