Guvernul împotriva oamenilor își încalcă până și decizia privind creșterea în trepte și îngheață alocațiile copiilor, acuză prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea: „O rușine”.

„Nu le pasă de copii! Nu le pasă de familiile din România! Parlamentul a decis dublarea alocațiilor copiilor! Guvernul de dreapta a anulat dublarea și a decis doar creșterea în trepte a alocațiilor copiilor, până la dublare. Acum, Guvernul împotriva oamenilor își încalcă până și decizia privind creșterea în trepte și îngheață alocațiile copiilor! O rușine! Cei de la putere nu sunt în stare să respecte nici măcar ce decid ei“, transmite Gabriela Firea.

Nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an, spunea luni liderul PNL, Ludovic Orban, care anunță că subiectul va fi discutat în coaliția de guvernare.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Au mai apărut păreri… Sunt convins că vom ajunge la o soluție. PNL, și nu numai PNL, majoritatea coaliției a hotărât o formă la Senat prin care majorarea alocațiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie… Ca să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an dacă vrem să le creștem și la anul! Ca atare, noi susținem formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul“, afirma Ludovic Orban.

Și premierul Florin Cîțu a fost întrebat, sâmbătă, dacă alocațiile vor fi majorate de la 1 iulie, iar acesta a răspuns că bugetul a fost deja aprobat, iar alocațiile au fost deja majorate la începutul anului cu 20%.