• Belarus acuză Franța de „piraterie aeriană“
  • Miercuri, Franța a refuzat intrarea în spațiul său aerian a unui avion belarus care efectua o cursă Minsk-Barcelona

Franța este acuzată de „piraterie aeriană“ de către Belarus, pe motiv că a refuzat intrarea în spațiul său aerian a unui avion belarus care efectua o cursă Minsk-Barcelona, relatează AFP.

Este un fapt absolut scandalos și un act imoral. Sincer, este practic piraterie aeriană. Completa desconsiderare a intereselor persoanelor aflate la bord, a siguranței lor, este pur și simplu stupefiantă“, transmite purtătorul de cuvânt al diplomației belaruse, Anatoli Glaz.

Acesta susține că marea parte a pasagerilor erau cetățeni UE și denunță „o încălcare directă a normelor de drept internațional“.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Reacția vine după ce, miercuri, zborul companiei naționale Belavia a fost nevoit să facă cale întoarsă după doar câteva minute de la decolare, chiar înainte de a intra în spațiul aerian polonez.

Cu trei minute înainte de decolare, autoritățile aeronautice franceze au dezactivat planul de zbor fără a atenționa compania aeriană“, declară compania Belavia, care a aflat acest lucru de la controlorii de trafic polonezi.