Spitalul Houston Methodist din Texas (SUA) a fost dat în judecată de un număr de 117 angajați, după ce aceștia au obligativitatea de a se vaccina pentru Covid-19, potrivit ABC News.

Angajații sunt nemulțumiți de faptul că spitalul impune vaccinarea obligatorie, măsură contrară Codului Nuremberg, care este un set de standarde stabilite după cel de-al Doilea Război Mondial pentru prevenirea experimentelor pe subiecţi umani fără consimţământul acestora.

Cei 117 angajați nemulțumiți afirmă că spitalul i-a anunţat că fie se vaccinează, fie îşi pierd locurile de muncă, lucru care încalcă legislația statului Texas. Angajații au cerut instanței statale să interzică spitalului să concedieze angajaţii nevaccinaţi.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Anterior cazului, Comisia pentru Oportunităţi Egale de Angajare a afirmat că firmele pot obliga angajaţii să se vaccineze pentru Covid-19, decizie luată fondul scăderii cererii de vaccinare din cauza unor factori precum ambivalenţa sau scepticismul faţă de vaccinuri.

Agenție americană: Angajatorii din SUA pot impune vaccinarea anti-COVID

Companiile americane pot impune ca angajații de la un loc de muncă să fie vaccinați împotriva COVID-19, a anunțat Comisia pentru egalitatea de șanse la angajare (EEOC), relatează Reuters.

Majoritatea angajatorilor au fost reticenți în a le cere lucrătorilor să fie vaccinați.

Un sondaj realizat la începutul acestui an de firma de avocatură Fisher Phillips a constatat că doar 9% din cei peste 700 de angajatori chestionați au declarat că iau în considerare obligativitatea vaccinării.