• Toaletele publice automate din București se închid
  • Contractul Primăriei cu firma care le-a amplasat a expirat
  • Firma care a amplasat toaletele spune că nu și-a primit banii de 7 luni
  • Primăria anunță că va încheia un nou contract-cadru în perioada următoare
  • PMB: Vor fi asigurate 64 toalete ecologice în oraș
  • PMB: Alte 46 toalete ecologice mobile pentru persoane cu dizabilități

București 2021: capitala europeană în care e greu să găsești un loc pentru nevoile fiziologice, iar asta pentru că Bucureștiul rămâne fără puținele toalete publice pe care le avea până acum.

Totul după ce contractul primăriei capitalei cu firma care a amplasat mai bine de 100 de astfel de toalete automate, de a căror mentenanță ar fi trebuit să se și ocupe, s-a încheiat.

Noua administrație a refuzat prelungirea contractelor făcute de fosta conducere și a deschis o licitație nouă. Firma care le-a amplasat spune că oricum n-a mai primit banii de luni bune și că nu are de unde să asigure mentenanța ori să-și plătească angajații.

Recomandări

LE-O DĂM ÎN VOT!
CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ
SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
CINE ESTE CĂLIN GEORGESCU
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA

„Avem cam 130 de toalete automate, se vor închide cam 100, restul ar putea rămâne la sectoare. Patronul nostru nu mai are bani să ne dea, nici pentru salarii, nici pentru întreținerea cabinelor, pentru că de 7 luni Primăria Capitalei nu mai plătește nimic”, e reacția unor angajați, publicată de cotidianul Gândul.

PMB a încheiat în data de 11.10.2017 un acord-cadru având ca obiect prestarea serviciilor de închiriere, amplasare şi întreţinere a toaletelor automate racordabile la reţeaua de canalizare şi electricitate, a toaletelor ecologice mobile şi a toaletelor ecologice mobile pentru persoane cu dizabilităţi fizice, cu o valabilitate de 4 ani, prestatorul de servicii fiind SC COMEX ROM SRL.

Pentru noul contract-subsecvent, Primăria Capitalei a avut în vedere ajustarea costurilor pentru serviciile de închiriere, amplasare şi întreţinere a toaletelor. Astfel, conform contractului-subsecvent care urmează a fi încheiat (cu valabilitate până în data de 10.10.2021, dată când se finalizează acordul-cadru), vor fi asigurate în oraș un număr de 64 toalete ecologice mobile, 46 toalete ecologice mobile pentru persoane cu dizabilităţi fizice și 18 toalete automate racordabile.

În schimb, Primăria ne-a spus astăzi că se ocupă deja de asta. Va face o licitație nouă în urma căreia firma câștigătoare trebuie să amplaseze peste 100 de toalete. 10 octombrie este însă termenul contractului, adică abia peste câteva luni.
Motivul licitației – ajustarea costurilor, spune administrația condusă de Nicușor Dan.