• Un tren Regio plecat de la București, care transporta peste 100 de persoane, a rămas fără frâne în zona gării Golești.
  • Controlul de bilete nu știa unde este frâna de mână, au spus pasagerii.
  • Trenul a rămas fără frane după ce a trecut de localitatea Titu.

Un tren Regio plecat de la București, care transporta peste 100 de persoane, a rămas, miercuri, fără frâne în zona gării Golești. Garnitura de tren care a plecat de la București și care trebuia să ajungă la Craiova, via Pitești, a rămas fără frane după ce a trecut de localitatea Titu, potrivit Gândul.

În acel moment, mecanicul de locomotivă a strigat către controlorul de bilete să tragă frâna de urgență, însă acesta din urmă nu știa unde se află și le-a cerut pasagerilor să-l ajute în acest sens.

„Am trecut prin momente de groază”

„Din București s-a sesizat la mecanicul de locomotivă că legătura între conductori nu este corectă. Mecanicul a făcut de două ori apel la controlorul de tren, care nu a putut să îl ajute cu nimic, deoarece nu știa unde este frână de mâna. Acesta ne-a întrebat pe noi unde este frâna. Nu este normală o astfel de situație. M-am speriat foarte rău. Am trecut prin momente de groază. Mecanicul a sărit printre noi, ne-a spus să ne dăm la o parte, să îi acordăm culoarul liber, ca să poată să ne salveze. A trebuit să treacă în cealaltă rezervă pentru a ne salva viețile. Erau peste 100 de persoane în tren, a spus o pasageră a trenului rămas fără frâne”, a spus unul dintre pasageri, conform sursei citate.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Ulterior, trenul s-a oprit singur la 300 de metri de gara Golești, iar peste 40 de persoane au avut nevoie de asistență medicală. La fața locului s-au deplasat o ambulanță și un echipaj SMURD. Mulți dintre pasageri au suferit atacuri de panică. La scurt timp, a fost chemat un alt tren care i-a luat pe călătorii din gară și i-a transportat mai departe.

Dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinire a îndatoririlor de serviciu

„Trenul nu a deraiat și nu au existat victime. Cei aproape 40 de călători au fost preluați de un alt tren și și-au continuat deplasarea. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinire a îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, transmis Mădălina Epure, purtător de cuvânt al Poliției Argeș.