- Restaurantele s-ar putea redeschide din 9 iulie.
- Patronii spun că cea mai bună parte este că îşi pot adăposti clienţii de ploaie în interior, în loc să-i trimită acasă.
- Peste un sfert dintre aceste business-uri ar putea rămâne închise în continuare, din cauza pierderilor prea mari.
Vei putea merge şi în interiorul restaurantelor, din 9 iulie. Măsurile de siguranţă nu au fost făcute încă publice de către autorităţi, iar patronii au fost nevoiţi să le intuiască pentru a putea începe pregătirile.
Advertisment
Regulile de redeschidere trebuie stabilite de o comisie alcătuită din oficiali ai sănătăţii şi reprezentanţi ai asociaţiei patronale.
Specialiştii industiei spun că 30-40% dintre business-urile acestui domeniu ar putea rămâne închise din cauza pierderilor suferite – de aproximativ 2,4 miliarde de euro din cifra totală de afaceri.
Recomandări
Luiza Popescu, proprietar de restaurant, spune că redeschiderea îi oferă o variantă de rezervă pentru o zi ploioasă: „Pregătirile bănuiesc că vor fi aceleaşi, normele vor fi aceleaşi. Pregătiri pentru mine înseamnă să elimin 30 de locuri din restaurantul meu, în interior. Pentru noi, vara, un restaurant în interior înseamnă o umbrelă enormă, unde noi putem adăposti oamenii de ploaie. Dacă normele vor fi aceleaşi ca şi pentru terasă, vom avea voie patru persoane la aceeaşi masă, distanţare de 2 metri între scaune, mască, dezinfectări.”
- Războiul pentru dezvoltarea Inteligenței Artificiale a început. Apple recrutează zeci de experți de la Google pentru a-și extinde divizia de A.I.
- Nicolai Tangen: Americanii au mai multe venituri, dar europenii au mai mult timp liber
- 1 Mai în Franța: confruntări violente între poliție și manifestanți. 200.000 de oameni au participat la marșuri
- Numbeo: Bucureștiul e cel mai accesibil oraș european. Ce ai schimba la Capitală
- Gimnaste din România participă de joi la Campionatele Europene de la Rimini
Partenerii noștri