• Joe Biden vrea să atingă imunitatea de turmă până pe 4 iulie
  • 51% din populația Statelor Unite a fost deja imunizată
  • SUA oferă credite fiscale, bilete în croaziere sau bere gratis pentru vaccinați
  • Joe Biden are în plan să doneze 80 de milioane de doze de vaccin

În timp ce România stă cu frigiderele pline de vaccin și se uită fără reacție cum ritmul de vaccinare se stinge, în Statele Unite autoritățile fac orice să convingă oamenii să se imunizeze.

Acolo a început o campanie accelerată timp de o lună, pentru a crește procentul celor vaccinați de la 51%, cât este în prezent, la 70%, obiectiv care trebuie atins până pe 4 iulie, de Ziua Națională.

Statul american pune la bătaie orice, de la credite fiscale, tombole cu bilete în croaziere, intrări la Super Bowl, bani și bere gratis. De toate pentru toți.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Companiile care își încurajează angajații să se vaccineze primesc scutiri de taxe și se bucură inclusiv de acoperirea costurilor pentru zilele de concediu date lucrătorilor în zilele în care merg la vaccin. SUA au și o campanie de promovare agresivă a vaccinării pe toate mediile.

De mâine vor funcționa centre de vaccinare în mii de farmacii. Alte 1.000 de frizerii deținute de persoane de culoare devin centre de vaccinare.

Chiar și așa, SUA riscă să rămână cu multe doze de vaccin, așa că Joe Biden ia în calcul să doneze 80 de milioane de doze de vaccin țărilor sărace, anunță Antony Blinken.