• Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vizitat joi Spitalul Județean de Urgență Constanța și Spitalul Militar ROL 2.
  • Tătaru a afirmat că ar trebui să evităm supraaglomerarea prin respectarea măsurilor de siguranță.
  • Ministrul Sănătății a atras atenția asupra unui posibil focar de infecție pe litoral, din cauza numărului mare de oameni care se vor întoarce acasă.

În cadrul unei vizite la Constanța, la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul Militar ROL 2, Nelu Tătaru a vorbit și despre posibilitatea unui focar de infecție cu COVID-19 pe litoral.

Tătaru, avertisment pentru turiști: „E posibil ca Vama Veche și alte zone să devină focare”

„Exista posibilitatea să devina focare. Sunt cetățeni de pe tot teritoriul țării care se vor întoarce acasă. Nu trebuie să gestionăm neapărat Constanţa, ci tot ce se întâmplă în acest sezon estival”, a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat ce ar trebui să știe turiștii, Nelu Tătaru a spus că „Trebuie să respecte aceleași regulile. Cei asimptomatici ar trebui să rămână izolați acasă minim 14 zile”.

Recomandări

TRUMP ADMIRĂ LOIALITATEA!
WHO'S YOUR MOMMY NOW?
KAMALA CONTRA TRUMP
ROMÂNIA NU MERGE BLANĂ
FĂRĂ RĂSPUNS
CINE A SABOTAT ISRAELUL?

Tătaru a mai atras atenția și asupra tinerilor care vin pe litoral și care ar putea răspândi virusului. Ministrul Sănătății a afirmat că „E perfect posibil. Pot deveni simptomatici din a doua pana in a zecea zi”.

Nelu Tătaru: Avem o transmitere de 1,4. Suntem în situația din 8 mai

Tătaru a spus că nu trebuie să ne bazăm doar pe spitale, deși a afirmat despre cel din Constanța că este pregătit. Ministrul sănătății atrage atenția asupra aglomerării care ar putea avea loc dacă măsurile de siguranță și distanțare socială nu sunt respectate.

„Trebuie să respectăm acele principii de distanţare fizică, reguli de igienă. Spitalul este pregătit, dar odată cu creşterea numărului de cazuri şi a adresabilităţii în urgenţă foarte mare, de la o zi la alta, atunci o să avem o suprasolicitare şi a compartimentului de Terapie Intensivă, care este cel mai important”, a spus ministrul Sănătății.

Întrebat dacă alegerile de la toamnă se pot organiza, în condițiile în care România are aproximativ 400 de cazuri pe zi, Tătaru a afirmat că problema actuală este prioritatea lui, nu alegerile din toamnă.

„Nu mă gândesc la alegeri. Sunt ministrul Sănătații și avem o situație medicală”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgenţă

Creşterea numărului de cazuri din ultimele trei săptămâni poate readuce starea de urgenţă. O spune chiar Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

”Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislaţie care să ne permită să ne desfăşurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 şi ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgenţă. Creşterea numărului de cazuri e de la o zi la alta şi atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da şi răspunsul”, a declarat Nelu Tătaru.