• A fost sesizat un consum suspect de mare de doze de morfină la Spitalul Judeţean Arad
  • 11 medici de la Spitalul Județean Arad spun că dozele de morfină și alte substanțe au fost administrate pacienților
  • Horea Timiș, directorul instituției, a spus că așteaptă concluzii oficiale

11 medici de la Spitalul Județean Arad spun că dozele de morfină și alte substanțe opioide nu sunt pierdute, ci au fost administrate pacienților conform protocoalelor.

Într-o poziție comună, ei subliniază că în cele două secții ATI, unde au fost constatate inadvertențele, au fost tratați 1.100 de pacienți care au avut nevoie de ventilație mecanică.

Pentru acest lucru este necesară sedarea cu substanțe opioide, iar dozele variază în funcție de greutatea pacientului, comorbidități și tot așa. De exemplu, o persoană de 90 kilograme poate primi de la 7 la 50 de fiole de morfină pe zi. Iar la un număr mediu de 7 pacienți, sunt folosite între 50 și 350 de fiole de morfină pe zi.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Însă până la deznodământ mai avem de așteptat.

„Va mai dura puțin, pentru că este de analizat foaie cu foaie și pagină cu pagină, în comparație cu ghidurile aprobate. Nu este o anchetă care se va desfășura foarte repede, este de lungă durată, astfel încât să avem concluzii corecte și să se spună lucrurile corecte“, spune Lenuța Timiș, directorul medical al SCJU.

Parte a acestei anchete este și DSP. Horea Timiș, directorul instituției, a spus, întrebat cum vede explicația medicilor, că așteaptă, totuși, concluzii oficiale: „Trebuie să vedem finalitatea acelui raport. Acela este un document legal, făcuți de medici specialiști, ATI. Ce zic este important“.

Îți reamintesc, conducerea unității a constatat că într-o secție, pentru 17 paturi, au fost folosite într-o lună 6.000 de doze. În același timp, pentru 27 de paturi din altă secție, în aceeași perioadă au fost utilizate 3.000 de fiole.