Bitcoinul a suferit luni o scădere de peste 7% din cauza rapoartelor conform cărora China a intensificat sancţiunile lansate asupra minării de criptomonede, transmite CNBC.

Moneda virtuală ajunge în prezent la 32.230 dolari, scăzând sub pragul de 33.000 de dolari pentru prima dată din 8 iunie. Între timp, Ether şi XRP au înregistrat un minus de 8% şi, respectiv, 7%, iar Dogecoin – moneda creată în glumă pentru a parodia frenezia criptomonedelor – a scăzut cu peste 14% în ultimele 24 de ore.

Mai multe mine de Bitcoin din Sichaun – regiune aflată în sud-vestul Chinei – au fost închise duminică după ce autorităţile locale au ordonat încetarea proceselor de minare a criptomonedei, scrie Global Times, ziar susţinut de Partidul Comunist din China. Publicaţia estimează că va fi ştearsă 90% din capacitatea de minare de Bitcoin a Chinei.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Citește și De ce tind criptomonedele să se prăbuşească în weekenduri

De ce luptă China cu Bitcoin

Ştirea vine în urma unor mişcări similare în Mongolia Interioară şi Yunnan, decizia fiind alimentată de apelurile Beijingului cu privire la oprirea minării de criptomonede din cauza cantităţilor uriaşe de energie pe care le implică procesele de minare.

Între timp, banca centrală a Chinei le-a transmis mai multor bănci şi serviciului de plăţi Alipay să ia măsuri împotriva minării de criptomonede. China le-a interzis deja instituţiilor financiare să furnizeze servicii asociate cu monedele digitale.

Cât de mult va scădea Bitcoin după atacul Chinei

Restricţiile aplicate de Beijing par să fi cauzat un declin semnificativ pentru puterea de procesare a Bitcoinului, care a scăzut puternic de-a lungul ultimei luni.

Aproximativ 65% din procesele globale de minare a Bitcoinului sunt realizate în China.

Reţeaua Bitcoin este descentralizată, ceea ce înseamnă că nu are niciun mijloc de legătură care să aprobe tranzacţiile sau să genereze noi monede.

În schimb, blockchain-ul este susţinut de aşa-zişi mineri care se întrec în rezolvarea unor puzzle-uri matematice complexe pentru a valida tranzacţiile. Câştigătorii sunt recompensaţi prin Bitcoin.