• Eduard Novak: Felicit naționala Ungariei! Să găsească soluții și FRF!
  • Novak: Se poate intra în liga mare a fotbalului dacă există organizare.
  • Ungaria a fost în așa-numita „Grupă a Morții” de la EURO 2020.

Ministrul Sportului de la noi, Eduard Novak, a găsit soluția salvatoare pentru fotbalul românesc. E fermecat de Ungaria – țara eliminată ieri de la Campionatul European.

Ungaria a fost în așa-numita „Grupă a Morții” de la EURO – și a jucat cu ultimele două campioane mondiale Franța și Germania plus campioana europeană – Portugalia lui Ronaldo. Doar cu Portugalia a pierdut – cu Franța și Germania a făcut egal. Motiv pentru Novak să posteze pe Facebook.

„Aș dori să felicit echipa națională a Ungariei pentru parcursul fabulos de la EURO 2020. Mă bucur pentru ei și pentru că demonstrează faptul că se poate intra în liga mare a fotbalului dacă există organizare. Îmi doresc ca și FRF să analizeze foarte serios situația fotbalului românesc, să identifice problemele și să găsească soluțiile de a le rezolva. Consider că locul nostru ar trebui să fie stabil în finalele competițiilor mari”, a reacționat Eduard Novak.

Recomandări

PREMIUL NOBEL PT. MEDICINĂ
UCRAINA LOVEȘTE CRIMEEA
ISRAEL LUPTĂ SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ
PRIMAR MEXICAN UCIS
UN AN DE RĂZBOI, RESTUL ZILE
UN AN DE RĂZBOI, CÂTE ZILE

Postarea lui Novak a fost făcută în română, dar și în maghiară, limba lui maternă. Nu e prima oară când Novak elogiază sportul maghiar.

După ce a fost numit ministru, Novak a spus că vrea sa conducă sportul de la noi după acest model – să se axeze si Romania pe doar cateva sporturi ca sa aibă șanse mai mari la medalii. El a numit atunci ca sporturi-cheie pentru România: gimnastică, atletism, inot, canotaj și ciclism.

Guvernul maghiar a investit în baze din România: Miercurea Ciuc, Sf. Gheorghe, urmeaza și la Satu Mare și Târgu-Mureș.