• Conform unui studiu medicamentul ativiral a redus cu 62% riscul de deces în cazul pacienţilor bolnavi de Covid-19.
  • Rata mortalităţii la pacienţii trataţi cu Remdesivir a fost de 7,6% în a 14-a zi de tratament.
  • Analiza comparativă a inclus 312 pacienţi trataţi cu Remdesivir şi alţi 818 pacienţi cu aceeaşi severitate a bolii, netrataţi cu Remdesivir.

Medicamentul antiviral Remdesivir, produs de Gilead Sciences, a redus cu 62% riscurile mortalităţii în cazul pacienţilor bolnavi de Covid-19, conform unor noi rezultate anunţate de compania farmaceutică americană, informează agenţia de presă Bloomberg.

Noul studiu a comparat datele obţinute în etape târzii ale bolii cu tratamentele aplicate la nivel real. Compania americană Gilead Sciences va prezenta oficial rezultatele la Conferinţa virtuală Covid-19, programată în cadrul Conferinţei internaţionale pe tema SIDA.

Potrivit datelor generale prezentate vineri, rata mortalităţii la pacienţii trataţi cu Remdesivir a fost de 7,6% în a 14-a zi de tratament, comparativ cu 12,5% în cazul pacienţilor netrataţi cu Remdesivir. Analiza arată şi că 74,4% dintre pacienţii trataţi cu Remdesivir s-au vindecat până în a 14 zi, faţă de 59% care nu au beneficiat de acest tratament.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Analiza comparativă a inclus 312 pacienţi trataţi cu Remdesivir în cadrul unui test clinic de lungă durată şi alţi 818 pacienţi cu aceeaşi severitate a bolii care au primit îngrijiri medicale standard, fără Remdesivir.

Valoarea acţiunilor Gilead Sciences a crescut cu 2,1%, atingând nivelul de 76,25 de dolari la New York până la ora 9.34 (16.34, ora României).

Remdesivir a primit în regim de urgenţă, în mai, licenţa de a fi utilizat ca medicament anti-Covid-19 în SUA.