- Grecia impune prezentarea rezultatelor negative la teste Covid-19 la punctul vamal cu Bulgaria
- Oficial grec: „Toate persoanele care vor intra, începând de marţi, 14 iulie, pe la punctul vamal Promahonas, de la frontiera cu Bulgaria, vor trebui să prezinte teste negative efectuate cu cel mult 72 de ore”
- Formularul online pentru intrarea în Grecia va trebui completat cu 24 de ore în avans
Dacă urmează să mergi în Grecia, trebuie să știi că statul elen va impune obligativitatea prezentării rezultatelor negative la teste privind Covid-19 tuturor persoanelor care vor tranzita punctul vamal cu Bulgaria, anunţă Guvernul de la Atena.
Advertisment
„Am decis luarea unor măsuri pentru cetăţenii ţărilor vecine care vin pe cale terestră. Toate persoanele care vor intra, începând de marţi, 14 iulie, pe la punctul vamal Promahonas, de la frontiera cu Bulgaria, vor trebui să prezinte teste negative efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de ajungerea în Grecia”, a spus vineri Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.
Vineri, 29 de turişti din Bulgaria şi România au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus la punctul vamal Promahonas. Cel puţin şapte turişti sârbi aflaţi în Grecia au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus săptămâna aceasta şi sunt în carantină. Grecia a decis duminică interzicerea accesului cetăţenilor sârbi până pe 15 iulie.
Recomandări
Autorităţile vamale elene efectuează teste aleatorii anti-Covid-19 la punctele vamale. Persoanele care vor să intre în Grecia trebuie să completeze un formular online în avans, primind un cod prin care se stabileşte dacă vor fi testate.
„De acum înainte, formularul va trebui completat cu 24 de ore în avans”, a precizat Stelios Petsas. „Numărul testelor va fi intensificat. Până duminică, în Grecia vor fi efectuate 300 de controale”, a subliniat oficialul guvernamental grec.
- Hashtag-ul #womeninmalefields a apărut peste tot pe rețelele sociale. Ce se încearcă prin acest trend
- Cum aleg Millennials și Generația Z să își cheltuie banii pentru călătorii? Tinerii călători preferă locuri mai puțin cunoscute
- Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
- Care e secretul vitalității? Alimentația, mișcarea și somnul joacă rolul cel mai important
- NATO a adoptat o rezoluție prin care cere ca Ucraina să fie dotată cu rachete de croazieră care pot lovi ținte la o distanță de 1.000-5.500 km