• Aerul condiționat folosit în exces îți poate afecta sănătatea
  • Expunerea directă la aerul rece favorizează declanşarea bronşitelor, a infecţiilor respiratorii şi a inflamaţiilor
  • Gindrovel Dumitra: „Există chiar şi o bacterie care este destul de prezentă la pacienţii care se îmbolnăvesc ca urmare a folosirii în exces a aerului, care se numeşte legionella”

Aerul condiţionat a devenit indispensabil în zilele toride. Însă, folosit în exces, poate afecta sănătatea. Expunerea directă la aerul rece favorizează declanşarea bronşitelor, a infecţiilor respiratorii şi a inflamaţiilor. Alexa foloseşte zilnic aerul condiţionat, dar această obişnuinţă i-a creat şi probleme.

„Îl folosesc destul de des, am observat că nu este foarte bine, dar este foarte cald şi nu pot să stau fără. Am observat că am început să tuşesc de la stat atât în aer şi am avut şi o problemă cu ochii, am fost la medic şi mi-a spus că am făcut conjunctivită fiindcă am stat prea mult cu aerul condiţionat şi mi-a venit în faţă”, a spus Alexa Bay.

Gindrovel Dumitra este medic de familie şi spune că aceste varianţii de temperaturăm crează probleme în special pacienţilor care au anumite afecţiuni cronice.

Recomandări

SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA
VIAȚA DUPĂ EXIT POLL
MESAJUL LUI CIUCĂ
LASCONI ARE 18%

„Există chiar şi o bacterie care este destul de prezentă la pacienţii care se îmbolnăvesc ca urmare a folosirii în exces a aerului, care se numeşte legionella, care poată să producă o pneumonie destul de severă”, a explicat Gindrovel Dumitra, medic de familie.

Medicul îți mai spune că este foarte important ca în momentul în care porneşti aerul condiţionat să faci şi o curăţare a filtrelor şi a celorlalte mecanisme.

„Eu recomand ferm pacienţilor ca să folosească cu moderaţie aerul condiţionat, iar gradiantul de temperature între aerul înconjurător şi aerul din încăpere să fie cât mai mic”, a adăugat Gindrovel Dumitra.