Președintele Senatului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, profesorul Alexandru Șonea, a fost găsit spânzurat în biroul său. Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară, a vorbit la Aleph News despre posibilele motive ale acestui gest disperat.

Ultimele informaţii arată că profesorul Șonea nu a lăsat niciun bilet de adio în care să explice de ce s-a sinucis. Mai mult, colegii acestuia au declarat încă de marţi că nu-şi explică modul în care s-a ajuns aici. Profesorul se comporta normal şi nu dădea de înţeles că dorea să încheie socotelile cu viaţa.

Alexandru Șonea este omul care a cedat presiunilor procurorului DNA Nicolae Marin pentru ca USAMV să reclame un așa-zis prejudiciu în dosarul Băneasa, prejudiciu care nu a fost dovedit niciodată.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Numele profesorului Șonea, legat de celebrul dosar Băneasa

Există această posibilitate să existe o legătură între sfârșitul tragic al profesorului Șonea și dosarul Băneasa. De obicei eu nu mă exprim în mod tranșant în legătură cu astfel de situații, dar această coincidență e de natură să ne pună pe gânduri, într-adevăr”, a declarat Valeriu Șuhan la Aleph News.

Ce s-a întâmplat cu alți condamnați în acest dosar?

Acest dosar a făcut foarte multe victime, după părerea mea unele nevinovate, așa cum a constatat și Înalta Curte de Justiție din Marea Britanie, care a respins cererea de extrădarea a afaceristului Puiu Popoviciu pe un motiv care pentru noi reprezintă o mare rușine: împricinatul nu a avut parte de un procesc corect în țara sa. Revenind cei condamnați – unul dintre cei sacrificați a fost chiar șeful Serviciului Secret al MAI, vestita 0215, care din păcate a făcut câțiva ani de pușcărie, iar acum se judecă la CEDO pentru a-și găsi dreptatea acolo”, mai spune fostul ofițer de poliție judiciară.