WhatsApp testează o nouă funcție, care le va permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje fără să folosească telefoanele mobile, anunță BBC.

În prezent, aplicația WhatsApp, în toate formele sale, este strict legată de telefonul utilizatorului. Astfel, nici varianta de desktop, nici aplicațiile web nu pot funcționa fără acesta. Noua funcție va permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje chiar dacă telefonul este închis sau fără baterie. Totodată, vor putea fi folosite până la patru dispozitive simultan, informează sursa citată.

Alte aplicații de mesagerie au deja această funcție, inclusiv rivalul de conversații criptate Signal – acesta are nevoie de un telefon mobil pentru înscriere, dar nu și pentru schimbul de mesaje.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

WhatsApp regândește infrastructura

Într-o postare care anunță modificarea, Facebook spune că design-ul WhatsApp va trebui „regândit”, asta deoarece actuala versiune „folosește un telefon mobil ca dispozitiv principal, acesta fiind sursa pentru toate informațiile utilizatorului și singurul dispozitiv capabil să cripteze mesajele către alt utilizator și să inițieze apeluri”.

WhatsApp Web și alte aplicații non-smartphone sunt o „oglindă” a ceea ce se întâmplă pe telefon. Pentru a putea folosi WhatsApp Web, utilizatorul trebuie să aibă telefonul deschis și conectat la internet.

Cu toate acestea, sistemul are lipsuri cunoscute de majoritatea utilizatorilor și se deconectează des. Totodată, permite o singură logare în afara telefonului, ceea ce înseamnă că deschiderea WhatsApp Web pe un alt dispozitiv va încheia vechea sesiune.

Noua arhitectură WhatsApp multi-device elimină aceste piedici, nu mai necesită un telefon ca sursă a datelor și păstrează informațiile utilizatorului sincronizate și în siguranță”, a anunțat compania.

La nivel tehnic, soluția este ca fiecare dispozitiv să primească o cheie de identificare și WhatsApp să țină evidență cheilor alocate aceluiași cont. Asta înseamnă că WhatsApp nu trebuie să stocheze mesaje pe propriile servere, ceea ce ridică semne de întrebare privind securitatea datelor.