• Danish Siddiqui, jurnalist Reuters, a fost ucis vineri în timp ce transmitea din mijlocul unei confruntări între forțele de securitate afgane și luptătorii talibani în apropierea unui punct de trecere a frontierei cu Pakistanul.
  • Siddiqui fusese încorporat ca jurnalist de la începutul acestei săptămâni în cadrul forțelor speciale afgane.
  • Președintele și redactorul-șef Reuters au spus despre jurnalistul Danish Siddiqui că a fost „Un jurnalist extraordinar, un soț și un tată devotat și un coleg foarte iubit. Gândurile noastre merg către familia lui”.

Danish Siddiqui, jurnalistul Reuters, a fost ucis vineri în timp ce transmitea despre o confruntare între forțele de securitate afgane și luptătorii talibani în apropierea unui punct de trecere a frontierei cu Pakistanul, a declarat un comandant afgan, conform Reuters.

Forțele speciale afgane luptau pentru a recuceri zona pieței principale din Spin Boldak când Siddiqui și un ofițer afgan superior au fost uciși în ceea ce au descris ca fiind focuri de armă ale talibanilor, a declarat oficialul pentru Reuters.

Siddiqui fusese încorporat ca jurnalist de la începutul acestei săptămâni în cadrul forțelor speciale afgane cu baza în provincia sudică Kandahar și a relatat despre luptele dintre comandourile afgane și luptătorii talibani.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK

„Căutăm de urgență mai multe informații, colaborând cu autoritățile din regiune”, au declarat într-un comunicat președintele Reuters, Michael Friedenberg, și redactorul-șef Alessandra Galloni.

Președintele și redactorul-șef Reuters au spus despre jurnalistul Danish Siddiqui că a fost „Un jurnalist extraordinar, un soț și un tată devotat și un coleg foarte iubit. Gândurile noastre merg către familia lui”.

Danish Siddiqui le-a transmis celor de la Reuters că a fost rănit în umăr vineri de dimineață, în timp ce transmitea despre confruntarea între forțele de securitate afgane și luptătorii talibani.