• Un hoț de mașini a fost prins în flagrant cu ajutorul unui pensionar.
  • El l-a văzut pe hoț, a sunat la 112 și i-a îndrumat pe polițiști până când aceștia au ajuns la fața locului.
  • Incidentul s-a produs la ieșirea din orașul Pitești și a fost relatat pe pagina de Facebook a Poliției.

„Ora 01:45, apel 112: -Bună seara! Mă aflu pe o străduță lăturalnică, la limita orașului Pitești cu comuna Moșoaia. Tocmai am văzut un bărbat, care încearcă să forțeze ușa unei mașini! -Mulțumim! Trimitem imediat echipaje la fața locului! Nea’ Mitică, cum îi spun colegii, dispecerul Secției 3 Poliție Pitești, l-a apelat înapoi pe cetățean. -Puteți rămâne în telefon cu noi? Sunteți în siguranță? În aproximativ 5 minute, colegii noștri vor fi acolo. -Sunt în siguranță! Nu mă vede! E singur! Rămân în telefon. Cred că încearcă acum să intre în autoturism! A spart un geam lateral! -Colegii sunt aproape! Vor lăsa echipajul puțin mai departe!”, a fost discuția de la 112, reprodusă pe rețeaua de socializare.

Cu ajutorul bărbatului de la telefon polițiștii au reușit să-l prindă în flagrant pe hoț. Acesta se afla la volanul mașinii furate, deși era sub influența alcoolului și nu are permis de conducere.

„Dan, Adelina și Alex, polițiști ai Secției 3 Poliție Pitești, ajunși primii la fața locului, au oprit echipajul în apropiere și au decis să continue pe jos, prin întuneric, pentru a se asigura că nu îl vor speria pe „domnul cu pricina” și îl vor prinde! Și așa a fost! „Din păcate”, o lanternă, aprinsă fix când încerca să sustragă autoturismul, nu l-a ajutat să își ducă planul la bun sfârșit! Lanterna nu era a lui, era a polițiștilor! Continuarea? Scos din vehicul, încătușat, dus la secție și reținut! Mai mult, fără permis de conducere și cu 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au mai povestit polițiștii.

Recomandări

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR
CAFEA SAU CEAI?
MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE

Hoțul este un tânăr în vârstă de 20 de ani cu antecedente penale. Bărbatul care a contribuit la prinderea hoțului are vârsta de 77 de ani și a fost felicitat de polițiști.