• Comisia Europeană transmite statelor membre UE să realizez vaccinurile antigripale vara, pentru a evita un val de îmbolnăviri de gripă și de COVID-19, simultan, la toamnă.
  • SUA a raportat 67.000 de cazuri noi în 24 de ore.
  • Irlanda: Redeschiderea barurilor se amână pentru 10 august din cauza numărului mare de îmbolnăviri.

Uite care sunt ultimele actualizări în ceea ce privește situația epidemiei de coronavirus în lume.

Spania: 390 de noi îmbolnăviri în 24 de ore

Spania a raportat cel mai mare număr de noi cazuri de COVID-19, în 24 de ore, de la 22 mai. Cele mai multe cazuri se află nord-est-ul regiunilor Aragón și Catalonia.

SUA: 67.000 de cazuri noi de COVID-19, în 24 de ore

SUA rămâne, din păcate, pe primul loc în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 într-o singură zi. A fost raportat un număr de 67.000 de cazuri noi în doar 24 de ore.

Recomandări

COREEA DE SUD E „STAT OSTIL”
INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?

Este cel mai mare număr de noi infectați în doar 24 de ore.

Iran: 140 de cadre medicale au murit din cauza coronavirusului

Oficialii Iranului au anunțat azi că 140 de cadre medicale au murit din cauza virusului, iar alte 5000 au fost infectate cu COVID-19.

Irlanda: Redeschiderea barurilor se amână pentru 10 august

Irlandezii mai au de așteptat până se vor redeschide barurile. Deși măsura de relaxare era programată pentru lunea viitoare, oficialii irlandezi amână redeschiderea până la 10 august.

Creșterea numărului de îmbolnăviri i-a determinat să nu implementeze încă această măsură de relaxare.

Oficialii recomandă purtarea măștii în spațiile închise. În plus, călătoriile în țări străine ar putea fi descurajate.

Imunizarea copiilor pentru rujeola, tetanos și difterie a scăzut pe perioada pandemiei de coronavirus

Medicii și specialiștii atrag atenția asupra faptului că cei mici ar putea fi în pericol, având în vedere că imunizarea pentru rujeolă, tetanos și difterie a scăzut de când a început pandemia de COVID-19.

Comisia Europeană propune ca vaccinurile antigripale să se realizeze în cursul verii

Oficialii Comisiei Europene au transmis statelor memebre UE să-i îndemne pe medici să desfășoare programul de vaccinare antigripală pe parcursul verii.

Astfel, riscul de a avea un val îmbolnăviri cauzate de gripă, dar și de COVID-19, în toamnă, ar fi mai mic.

Walmart impune purtarea măștii în magazin

Cel mai mare retailer din lume le spune oamenilor că nu pot intra în magazin dacă nu poartă mască de protecție, de luni.

Wallmart mai spune că 65% dintre magazine se află în zone în care purtarea măștii de protecție a fost deja impusă de către Guvern, dar ei cred că dacă aceasta va deveni regulă și în magazin, vor ajuta cumva la schimbarea comportamentului oamenilor.

Aproape 13,3 milioane de cazuri la nivel global

La nivel global, numărul de cazuri se apropie de 13,3 milioane, deoarece cazurile continuă să crească cu aproximativ 200.000 la fiecare 24 de ore. 

Până în prezent, au fost înregistrate 577.954 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins.

Serbia și Muntenegru, eliminate de pe lista UE a „ţărilor sigure” 

Serbia şi Muntenegru nu mai figurează pe lista UE a „ţărilor sigure” pentru călătorii. Lista funcţionează ca o recomandare pentru statele membre ale Uniunii, respectarea ei nefiind obligatorie.

Includerea SUA pe lista „ţărilor sigure” nu este luată în calcul în momentul de faţă.

Bilanţul epidemic a ajuns la 34.984 de morţi în Italia / În total, 243.344 de cazuri de coronavirus 

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 34.984 de morţi în Italia, cu 17 decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate a depăşit 243.300.

Tokio plănuiește ridicarea alertei pentru infecții la cel mai înalt nivel

Tokio are în vedere ridicarea alertei impuse pentru număr de infecții la cel mai ridicat nivel, după ce a fost atins al patrulea nivel, au spus oficialii miercuri.

Temându-se de un al doilea val de infecții care se răspândește în jurul capitalei, municipalitățile locale și parlamentarii din opoziție au cerut, de asemenea, guvernului central să suspende o campanie care vizează stimularea turismului intern.

„Dacă toți americanii ar purta mască, epidemia ar fi sub control în 4-8 săptămâni“

Directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea bolilor din SUA a declarat că dacă toți americanii ar purta mască, epidemia de Covid-19 ar fi sub control în 4-8 săptămâni.

Medicii egipteni au vorbit despre condițiile precare de muncă

Medicii egipteni au făcut publice detalii despre condițiile de muncă în epidemia de Covid-19. Personalul medical copleșit și nedotat din Egipt este acuzat că a vorbit despre condițiile precare de muncă din timpul pandemiei Covid-19.

Noi restricții în India pentru oprirea răspândirii coronavirusului

India anunță noi restricții după ce a înregistrat peste 900.000 de cazuri de Covid-19. 

Totalul actual se ridică la 906.752, cu 23.727 de decese. 

Autoritățile din statul indian Bihar au anunțat, marți, noi restricții de circulație, valabile timp de două săptămâni, pentru oprirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Miami a devenit „noul Wuhan“, spune un expert

Miami, noul Wuhan. Peste 2.000 de persoane infectate cu noul coronavirus au fost spitalizate şi sute sunt în unităţile de terapie intensivă din oraşul în care au fost confirmate până acum peste 64.000 de infecţii.

„Miami este acum epicentrul pandemiei. Ceea ce vedeam în Wuhan acum cinci-şase luni, vedem acum în Miami“, a spus Lilian Abbo, expert în bolile infecţioase de la Jackson Health System, scrie NZ Herald.

Trump: E o greșeală să ții școlile închise

Trump spune că este o „greșeală” să ții școlile închise. Președintele SUA a cerut ca școlile să se deschidă în toamnă, în timp ce apar o creștere a cazurilor de coronavirus și pe fond de întrebări cu privire la dacă școlile pot susține cursuri în persoană în siguranță.

Victoria înregistrează 238 de cazuri noi

Statul australian Victoria înregistrează 238 de cazuri noi de Covid-19. O femeie de 90 de ani a murit, iar New South Wales a înregistrat 13 noi cazuri.

Premierul australian spune că Australia nu se va închide din cauza celui de-al doilea val

Premierul australian Scott Morrison spune că nu va închide țara, ca răspuns la un al doilea val de infecții cu Covid-19 pentru a elimina virusul.

Capitala Venezuelei, Caracas, anunță restricții masive

Caracas anunță măsuri stricte începând de miercuri, în încercarea de a opri focarul de coronavirus. O mare parte din Venezuela a fost închisă de când a fost raportat primul său caz la începutul lunii martie. 

Zborurile au fost suspendate până pe 12 august. 

A confirmat 9.707 de cazuri și 93 de decese. 

Măști obligatorii în spațiile publice închise în Franța

În Franța, măștile vor deveni obligatorii în toate spațiile publice închise în următoarele săptămâni, a spus președintele Emmanuel Macron într-un interviu. 

Această măsură vine în contextul în care un băiețel s-a infectat cu coronavirus în pântece. Totuși, medicii spun că sugarul și-a revenit bine.