• Ion Spânu: Părerea mea este că în ziua de 28 iunie 1883, perioadă în care se semnase tratatul secret cu Ungaria, Eminescu, fiind membrul Societății Carpați, care milita pentru unirea României cu Transilvania, era scos din viața publică, pentru că dosarul așa se numește, dosar de interdicție. Un om care este nebun nu poate să scrie în presă.
  • Ion Spânu: Scoaterea lui Mihai Eminescu din viața publică este o operațiune reușită. Eminescu este totuși tatăl nostru, al gazetarilor, nu putem să-l lăsam așa, la cheremul unor istorici literari, domn’e a înnebunit. Nu, nu a înnebunit
  • Ion Spânu: Există un document, o scrisoare a unui gazetar către alt gazetar, cel mai apropiat de evenimentele din 28 iunie. În acest document se spune că Eminescu era fugărit de prietenii lui și s-a ascuns în băile Mitrașevski de frica lor și de acolo a fost ridicat de către Poliție. Asta răstoarnă absolut tot ce se știa, că Eminescu era nebun.

Sâmbătă, 24 iulie, jurnalistul Ion Spânu, autorul volumului Asasinarea lui Eminescu, a intrat sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Ce dovezi există în sprijinul ipotezei că Mihai Eminescu a fost asasinat? Cine a spus că Mihai Eminescu a înnebunit? Cum a ajuns Mihai Eminescu la ospiciu? Cine și de ce avea interesul să-l elimine pe Eminescu din viața publică? Care a fost atitudinea lui Titu Maiorescu, protectorul lui Eminescu? Cum era Mihai Eminescu, gazetarul?

Recomandări

CRĂCIUNUL ESTE DESPRE PACE
APUNE ERA TIKTOK?
SCHIMBĂRI LA HYUNDAI
FDA APROBĂ ZEPBOUND
CE E NATO FĂRĂ SUA?
FILIPINE IA TYPHON