• 90% dintre pacienții COVID tratați cu un nou medicament israelian au fost externați în 5 zile.
  • Într-un studiu de fază II pentru un medicament israelian COVID, 29 din 30 de pacienți aflați în stare moderată spre gravă s-au recuperat în câteva zile.

93% din cei 90 de pacienți cu coronavirus tratați în mai multe spitale din Grecia cu un nou medicament dezvoltat de o echipă de la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv ca parte a studiului de fază II a tratamentului au fost externați în cinci zile sau mai puțin, scrie The Jerusalem Post.

Studiul, aflat în faza II, a confirmat rezultatele fazei I, care a fost efectuată în Israel iarna trecută și a arătat că 29 din 30 de pacienți aflați în stare moderată până la gravă s-au recuperat în câteva zile.

„Scopul principal al acestui studiu a fost de a verifica dacă medicamentul este sigur. Până în prezent nu am înregistrat niciun efect secundar semnificativ la niciun pacient din ambele grupuri“, a spus prof. Nadir Arber.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Studiul a fost realizat la Atena, deoarece Israelul nu avea suficienți pacienți relevanți.

Arber și echipa sa au dezvoltat medicamentul pe baza unei molecule pe care profesorul o studiază de 25 de ani, numită CD24, care este prezentă în mod natural în organism.

Este important să ne amintim că 19 din 20 de pacienți cu COVID-19 nu au nevoie de terapie. După o fereastră de cinci până la 12 zile, în cazul a aproximativ 5% dintre pacienți starea începe să se deterioreze“, explică Arber.

Principala cauză a deteriorării clinice este supraactivarea sistemului imunitar, cunoscută și sub numele de „furtună de citokine“. În cazul pacienților cu COVID-19, sistemul începe să atace celulele sănătoase din plămâni.

Aceasta este exact problema pe care o vizează medicamentele noastre“, a spus el. Arber a subliniat că tratamentul lor, EXO-CD24, nu afectează sistemul imunitar în ansamblu, ci vizează doar acest mecanism specific, ajutând la restabilirea echilibrului.