• O explozie s-a produs miercuri seară la Uzina Tehnic Tohan din municipiul Brașov. 
  • La fața locului au ajuns mai multe autospeciale cu apă și spumă, dar și pompieri militari.
  • Martor: „Toată lumea era speriată. În trecut a mai fost o explozie în care a murit și bunica mea”.

UPDATE. O persoană a murit carbonizată și alte două persoane au fost rănite

O persoană a murit carbonizată și alte două au fost rănite în urma exploziei de miercuri seară, de la Uzina Mecanică Tohan, din Zărnești, județul Brașov. Prefectul Brașovului, Mihai Cătălin Văsîi a declarat, la Aleph News, că urmează mai multe anchete, care vor stabili motivul pentru care depozitul este amplasat chiar lângă fabrica de armanent.

„Din păcate avem o victimă care a decedat, avem o persoană intoxicată, dar care, la prima evaluare, este în afara oricărui pericol și mai este o persoană care urmează să fie identificată. Au fost trei persoane în acel depozit”, a spus prefectul.

În momentul producerii exploziei, nu era activitate în depozitul de artificii, altfel bilanțul exploziei ar fi putut fi mult mai mare. Prefectul Vasîi a mai spus că în locul unde s-a produs explozia era un depozit de artificii, iar personalul venise doar pentru a pregăti livrarea acelor artificii, pentru joi dimineața.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Întrebat de ce există un depozit de artificii lângă fabrica de armament, prefectul Mihai Cătălin Vasîi a spus că acest lucru va trebui analizat și investigat.

„Vom vedea care este treaba, dacă au avut autorizație. Va fi o anchetă și este în dinamică”, a mai spus prefectul.

Incendiul nu a afectat fabrica de armament situată în apropierea halei unde s-a produs explozia.

Pompierii sunt încă la fața locului și asigură zona pentru a nu apărea focare.

„S-au auzit bubuituri în zona fostei Uzinei 6 martie. Era o coloană mare de fum. Am mers acolo și eu. Se adunase lume multă, inclusiv și pompieri. S-au mobilizat rapid pompierii. Când am ajuns era fum gros, dar se putea respira în apropiere. Depozitul, din ce știu, este privat și acolo se ambalau artificii”, a spus un martor, la Aleph News.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O explozie s-a produs miercuri seară la Uzina Tehnic Tohan din municipiul Brașov. Primarul din Zărnești susține că e o victimă carbonizata și doi răniți ușor.

Potrivit ISU Brașov, în jurul orei 20:50 pompierii au fost anunțați despre producerea unei explozii la Uzina Tehnic Tohan.

Potrivit sursei citate, au fost alocate patru autospeciale cu apă și spumă, o autocisternă 10000l, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimică CBRN și un echipaj pirotehnic.

De frică unii oameni de la blocurile din zonă și-au luat copiii și au plecat de acasă.

Denisa Jinga, martor: “Eram în casă, făceam o cafea și dintr-o dată am auzit numai bubuituri în jurul meu. M-am uitat pe geam, toți oamenii au iesit afară și era un fum negru peste tot. Nu știam de unde vine apoi am observat că e uzina în flăcări și normal că toată lumea era speriată că în trecut a mai fost o explozie în care a murit și bunica mea. Majoritatea oamenilor și noi și vecinii, au sunat la 112 și cam 5-10 minute au venit pompierii.”

De asemenea, au fost alertare și serviciile voluntare pentru situații de urgență Râșnov, Bran, Cristian și Vulcan.