• Din cauza crizei Covid, angajaţii nu îşi mai iau concediu ca în anii precedenţi
  • Specialiştii spun că la finalul anului se vor înregistra cele mai multe cereri de concediu
  • Vladimir Sterescu spune că tendinţa angajaţilor este de a-şi lua câteva zile libere

Loredana Datcu are 25 de ani şi lucrează la o multinaţională din Capitală. Pentru începutul lui august, îşi planificase o vacanţă de o săptămână în Spania. A anulat-o şi nu doar atât. Loredana spune că va rămâne toată vară blocată la birou. Singura ei speranţă de relaxare rămân zilele de weekend libere petrecute în ţară. O veste bună pentru angajatori, dar asta pe termen scurt, spun specialiştii. Aceştia atenţionează că majoritatea cererilor de concediu se vor aglomera în ultimul trimestru din an.

LOREDANA DATCU, angajat: „Această criză distruge şi concediile. Mi-am planificat de anul trecut această vacanţă, îmi luasem şapte zile libere de la birou, însă am anulat din timp şi voi rămâne la muncă.“

VLADIMIR STERESCU, CEO: „În perioada de lockdown concediile au fost, să zic aşa, zero. Se merge pe zile libere destul de puţine. Sub 20% faţă de cât erau cererile de concedii din iulie anul trecut“.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

RALUCA PÂRVU, specialist Resurse Umane: „Acum, când multă lume îşi lua concedii dintr-odată nu îşi iau concedii şi când va fi toată lumea în program complet de muncă, toţi vor vrea pe final de an concediile respective, cu riscul de a le acumula şi a le repercuta şi pe anul viitor.“