• Mecanismul de Protecţie Civilă urmează să fie activat de marți, pentru medicamentul Tocilizumab. Secretarul de stat Raed Arafat spun că stocul mai ține două – trei săptămâni.
  • Marți urmează să fie activat Mecanismul de Protecţie Civilă, la cererea Ministerului Sănătății, pentru medicamentul Tocilizumab. „Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantitățile necesare.
  • Am înțeles de la colegii de la Ministerul Sănătății că în acest moment avem cantități suficiente pentru încă două – trei săptămâni, motiv pentru care vom activa mecanismul să vedem dacă putem lua medicamentul de la țările care nu se confruntă în acest moment cu un val serios. Ministerul Sănătății urmează mâine să ne spună care este cantitatea să o anunțăm”, a declarat Raed Arafat.

Mecanismul de Protecţie Civilă urmează să fie activat de marți, pentru medicamentul Tocilizumab. Secretarul de stat Raed Arafat spun că stocul mai ține două – trei săptămâni.

Marți urmează să fie activat Mecanismul de Protecţie Civilă, la cererea Ministerului Sănătății, pentru medicamentul Tocilizumab.

„Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantitățile necesare. Am înțeles de la colegii de la Ministerul Sănătății că în acest moment avem cantități suficiente pentru încă două – trei săptămâni, motiv pentru care vom activa mecanismul să vedem dacă putem lua medicamentul de la țările care nu se confruntă în acest moment cu un val serios. Ministerul Sănătății urmează mâine să ne spună care este cantitatea să o anunțăm”, a declarat Raed Arafat.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Tot prin Mecanismul de Protecţie Civilă, este posibil ca România să ceară anumite echipamente, în mod deosebit oxigenatoare individuale, pentru a crește numărul paturilor cu oxigen din spitalele care au paturi libere, dar nu sunt conectate la oxigen.

Arafat a adăugat că este întrebat foarte des de ce nu sunt transferați pacienții în străinătate.

„Cei care ne întreabă acest lucru, unii dintre ei, poate că nu știu ce înseamnă logistică cu pacienții COVID”, a adăugat Arafat, explicând că astfel de transporturi se pot realiza pe distanțe scurte, la graniță: „De exemplu astăzi am avut 50 de pacienți care aveau nevoie de terapie intensivă, căutam locuri și am găsit în țară: Este imposibil să poți să pui astfel de cifre pe avioane și să pleci cu ei. Mulți pacienți intubați nu suportă transportul cu avionul, cel puțin nu 4 sau 5 ore, nu este soluția magică care rezolvă problema”.

De asemenea, Arafat nu a exclus posibiliytatea ca România să ceară ajutorul unor echipe medicale din străinătate.