• Ludovic Orban, a anunțat joi seară la B1 TV că nu va vota Guvernul Ciucă.
  • Săptămâna viitoare va demisiona din grupul parlamentar al PNL.

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat, joi seara, că desemnarea lui Nicolae Ciucă premier într-un govern minoritar susţinut de PSD a fost „picătura care a umplut paharul” şi săptămâna viitoare va demisiona din Grupul Parlamentar PNL.

Ludovic Orban a spus, joi seara, că nu va vota Guvernul Nicolae Ciucă.

„Eu categoric nu voi vota Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar PNL”, a spus Orban, la B1.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA

Ludovic Orban a precizat că nu ştie dacă şi alţi liberali vor face la fel.

El spune că „PNL nu mai există” şi că decizia de a-l susţine pe Nicolae Ciucă în funcţia de premier nu a venit din „simulacrul de BEX”, ci de la preşedintele Klaus Iohannis.

„Eu nu-l recunosc pe Klaus Iohannis. Am lucrat împreună, mai ales în pandemie. Nu am văzut această voință bolnavă de a controla totul, de a conduce PNL, de a conduce guvernul. El s-a făcut cunoscut prin lupta anti-PSD și acum face înțelegeri cu PSD”, a adăugat fostul președinte al PNL.

„Noi luasem o altă decizie, că nu vom face nici o înţelegere cu PSD. Formula firească era să refaci coaliţia. Pentru mine, decizia lui Iohannis de a-l impune Ciucă este o tradare a alegătorilor care au votat Iohannis şi PNL”, a mai spus Orban.

Fostul preşedinte PNL a precizat că Guvernul Ciucă va fi „fără nici un fel de capacitate care va face reformă în România”.