• Un excursionist rătăcit pe un munte din SUA a ignorat apelurile salvatorilor pentru că nu recunoștea numărul de telefon, relatează The Guardian.
  • Încercările repetate de a lua legătura cu bărbatul dispărut pe muntele Elbert de mai bine de 24 de ore au rămas fără răspuns

Un bărbat care s-a rătăcit timp de 24 de ore în timp ce făcea o drumeție pe cel mai înalt munte din Colorado a ignorat apelurile telefonice repetate ale echipelor de salvare deoarece acestea proveneau de la un număr necunoscut, spun autoritățile.

Excursionistul a fost dat dispărut în jurul orei 20:00, pe 18 octombrie, după ce nu s-a întors la locul unde era cazat, au declarat echipele de căutare și salvare din comitatul Lake.

Încercările repetate de a lua legătura cu bărbatul prin apeluri, mesaje text și mesaje vocale au fost ignorate.

Recomandări

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR
CAFEA SAU CEAI?
MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE

Cinci membri ai echipei de salvare au fost trimiși în jurul orei 22:00 pentru a căuta „zone cu probabilitate ridicată” pe de la Mount Elbert, dar s-au întors în jurul orei 3:00 dimineața următoare, după ce nu au reușit să îl localizeze pe excursionistul dispărut pe vârful de 4.401 metri înălțime.

O a doua echipă a plecat la ora 7 dimineața a doua zi pentru a căuta în zonele în care drumeții „pierd de obicei urma”, dar a descoperit că bărbatul se întorsese la locul de cazare în jurul orei 9:30.

Excursionistul a declarat autorităților că s-a rătăcit în jurul căderii nopții și că „a sărit pe diferite trasee încercând să localizeze locul potrivit” înainte de a ajunge în cele din urmă la mașina sa în dimineața următoare, la aproximativ 24 de ore după ce a pornit în drumeție.

Serviciul de căutare și salvare din comitatul Lake a declarat că bărbatul a declarat că nu avea „nicio idee” că cineva îl căuta.

„Un lucru notabil de reținut este că turistul a ignorat apelurile telefonice repetate de la noi pentru că nu a recunoscut numărul”, a adăugat agenția de salvare.

„Dacă ați întârziat conform itinerariului dumneavoastră și începeți să primiți apeluri repetate de la un număr necunoscut, vă rugăm să răspundeți la telefon; poate fi vorba de o echipă de căutare și salvare care încearcă să vă confirme că sunteți în siguranță!”, a completat sursa citată.

Mai mult de 32 de ore au fost dedicate căutărilor. Vestea că excursionistul a ignorat apelurile salvatorilor a stârnit o avalanșă de reacții furioase pe rețelele sociale.

„Vă rugăm să vă amintiți că ceea ce pare a fi de bun simț în retrospectivă nu este evident pentru un om în momentul în care este pierdut și panicat”, au răspuns serviciile de căutare și salvare din comitatul Lake printr-o postare pe Facebook.

„În Colorado, majoritatea oamenilor care petrec timp în aer liber au o bună înțelegere a infrastructurii de căutare și salvare care este acolo pentru a-i ajuta, dar nu este cazul la nivel național”, au completat ei.