• Organizația Mondială a Sănătății a făcut marți un apel în vederea unei mai mari protecții a copiilor, în prezent grupul de vârstă cel mai afectat de recidiva pandemiei de Covid-19 în Europa.
  • Totodată, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că vaccinarea obligatorie ar trebui să fie adoptată ca ultimă soluție.
  • Pentru a evita închiderea școlilor și învățământul la distanță, OMS recomandă intensificarea testelor în școli și vaccinarea elevilor.

Organizația Mondială a Sănătății a făcut marți un apel în vederea unei mai mari protecții a copiilor, în prezent grupul de vârstă cel mai afectat de recidiva pandemiei de Covid-19 în Europa. Totodată, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că vaccinarea obligatorie ar trebui să fie adoptată ca ultimă soluție, informează Euronews.

Vaccinarea obligatorie este o soluție de ultimă instanță, doar atunci când au fost epuizate toate opțiunile posibile pentru a îmbunătăți rata de vaccinare. Ceea ce este acceptabil într-o societate nu este eficient sau acceptabil în alta„, a explicat Hans Kluge, șeful filialei europene a instituției de sănătate, în cadrul unei conferințe de presă virtuale.

Tulpina Omicron afectează copiii

Pentru a evita închiderea școlilor și învățământul la distanță, OMS recomandă intensificarea testelor în școli și vaccinarea elevilor.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

„Ca parte a măsurilor de protecție din școli, vaccinarea copiilor mici nu numai că reduce rolul lor în transmiterea COVID 19, dar îi protejează și de gravitatea îmbolnăvirii, fie că este asociată cu COVID sau cu sindromul inflamatoriu”, a continuat Kluge.

În urma recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, Spania a anunțat marți că va începe imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani începând cu 15 decembrie.

Pe fondul variantei Omicron, cazurile sunt în prezent în creștere în Europa la toate vârstele, „cele mai mari rate fiind observate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani”, de două până la trei ori mai multe decât în cazul restului populației, a precizat OMS.