• Pacienţii cu COVID-19, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, vor fi trataţi prin ozonoterapie
  • Vicepreşedintele Societăţii Ştiinţifice Române de Oxigeno-Ozonoterapie: „Beneficiul mare al ozonului este că combate hipoxia.
  • Patru aparate pentru ozonoterapia COVID-19 au ajuns la spitale din Craiova, Bucureşti şi Timişoara

Pacienţii cu COVID-19, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, vor fi trataţi prin ozonoterapie. Tehnica este una modernă şi deja şi-a dovedit eficienţa în tratarea mai multor boli, spune dr. Gabriel Mogoş, vicepreşedintele Societăţii Ştiinţifice Române de Oxigeno-Ozonoterapie.

Medicul Gabriel Mogoş foloseşte această metodă de tratare de 12 ani, în clinica sa din Craiova. Ozonoterapia presupune administrarea unui amestec de oxigen si azot însă nu va înlocui tratamentul specific pentru COVID-19. Procedurile vor fi efectuate de medicii specialişti din ATI. În Spitalul de Boli Infecţioase Craiova sunt internaţi acum peste 160 de pacienţi infectaţi cu SARS-COV2. 10 dintre ei se află în Secţia ATI.

Dr. Gabriel Mogoş- vicepreşedintele Societăţii Ştiinţifice Române de Oxigeno-Ozonoterapie: „Beneficiul mare al ozonului este că, în primul rând, combate hipoxia. Lucru care vedem că se întâmplă şi s-a demonstrat că astfel de pacienţi au probleme respiratorii, pneumonii. De asemenea, creşte imunitatea pacienţilor. Îl omogenizăm şi o să vedeţi deja culoare se face roşu aprins. Şi acum putem să vedem şi comparativ, ca să vă faceţi o idee, dacă am uitat cum arată. Inclusiv şi faţă de cel de jos este mult mai deschis. Este un sânge băgat în oxigen.“

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Adina Turcu, manager Spitalul de Boli Infecţioase Craiova: „Se va începe tratamentul pentru cei din Terapie Intensivă şi se va continua administrarea şi la cei care se adresează din cadrul secţiilor.“

„Vom merge pe un protocol specific pentru COVID-19. Un protocol pe care l-am stabilit de comun acord şi l-am împărtăşit şi cu colegii din Spania şi Italia. Vom face un studiu de caz împreună cu ei pe cât mai multe spitale din Europa şi pe un lot cât mai mare de pacienţi“, mai spune Gabriel Mogoş.