• Un fost director executiv al Netflix a fost condamnat după ce s-a descoperit că a luat mită de la companii de tehnologie.
  • Fostul vicepreședinte al companiei a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare.

Între februarie 2012 și iulie 2014, când Michael Kail supraveghea departamentul de tehnologie de internet al gigantului de streaming, au fost aprobate contracte în valoare de milioane de dolari pentru nouă companii de tehnologie.

Însă procurorii au susținut că, în schimbul acestor contracte, Kail a acceptat aproape o jumătate de milion de euro în comisioane (plăți ilicite), precum și opțiuni valoroase pe acțiuni.

Fostul vicepreședinte al companiei a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, scrie Euronews.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Condamnări și amenzi pentru „infracțiuni pernicioase
De asemenea, Kail a fost obligat să renunțe la 620.000 de euro și să plătească o amendă de 44.000 de euro, potrivit biroului procurorului american.

„Mita și comisioanele sunt infracțiuni pernicioase care înăbușă cultura de inovare competitivă din Silicon Valley”, a declarat procurorul interimar al SUA, Stephanie M. Hinds, după pronunțarea sentinței.

Netflix le interzice angajaților săi să aibă conflicte de interese și le cere acestora să dezvăluie conflictele de interese reale sau aparente și să raporteze cadourile primite de la persoane sau entități care doresc să vândă companiei, au precizat autoritățile.

Kail a fost condamnat de un juriu pentru 28 de capete de acuzare pentru spălare de bani și fraudă în aprilie. La vremea respectivă s-a raportat că executivul va trebui să renunțe la casa sa de 2,3 milioane de euro.

Vorbind după condamnare, avocatul său, Julia Jayne, a declarat: „‘se demonstrează că o persoană nevinovată poate fi condamnată atunci când există atât de multe capete de acuzare împotriva ei și există o corporație puternică, Netflix, care conduce ancheta și urmărirea penală”.